La det være sagt med en gang; sett med gastronomiske øyne er Paris både stedet for de store skuffelsene, men også de ultimate spiseopplevelser. Skuffelser fordi fordums storheter i dag kan være rene turistfeller, de historiske brasseriene kan ha blitt ofre for upersonlig kjededrift og mange av de de gamle restaurantbastionene kan gi monumentale nedturer. Treffer man imidlertid riktig og har de gode adressene, kan det være fantastisk. I Paris har de store matopplevelsene sin stive pris. Drømmen omdet uoppdagede stedet hvor maten er himmelsk og regningen bitteliten, finner du ikke i denne byen. Og det er lenge siden Paris` restaurantscene var en Richter-skala for måling av nye trender. I Paris inntreffer ikke de store rystelser. Men som sagt – velger du riktig vil andre storbyer og metropoler blekne i sammenligning. Paris har sin egen kultur og høye puls. Bordets gleder vitner om dannelse og sivilisasjon, men også fort en overdreven sofistikasjon og komedie. På sitt beste er mat og vin i denne byen som en vielse; etter et vellykket måltid går man styrket ut med gjenvunnet tro på at menneskene vil klare seg i enda noen århundrer.
Bon voyage.