Produsent: Moestue/Hellstrøm.
Destillert, modnet og tappet av K.G. Puntervold i Grimstad.
Volum: 70 cl
Land: Norge
Passer til: Storfe, Lyst kjøtt, Svin
Vinmonopolnr 9957701
Pris 399,- (pr oktober 2013)
FREMSTILLING
Hellstrøm Aquavit er laget av nøytral potetsprit, slik tradisjonen for norsk akevitt tilsier. Videre er destillatet lagret på 500 liters sherryfat som er brukt til oloroso-produksjon. Krydderdestillatet er Hellstrøms egen resept og inneholder blant annet karve, anis, stjerneanis, sitrus, appelsin, fennikel, koriander, einebær og paradiskorn. Akevitten er lagret minimum 12 måneder på fat av ulik alder for å oppnå kompleksitet.
SMAKSBESKRIVELSER
Hellstrøm Aquavit er en fruktig og aromatisk akevitt som er mild og rund i munnen, med lang ettersmak. Det er en karvebasert akevitt, men sitrustoner og florale toner dominerer smaksbildet.
BRUKSOMRÅDE
Anbefales til norske tradisjonsretter som fårikål, torsk, lutefisk, rakfisk, sild, pinnekjøtt, ribbe, og smalahove. Prøv den også til utenlandske delikatesser og oster som Munster og Comté.
Produsent: Moestue Grape Selections.
Destillert, modnet og tappet av K.G. Puntervold i Grimstad.
Volum: 50 cl
Land: Norge
Passer til: Lam og sau, Svin, Fisk, Avec
Vinmonopolnr 896102
Pris: 445,-
FREMSTILLING
Hellstrøm Juleaquavit er laget av nøytral potetsprit fra norske poteter. For å tilføre smak gjennomgår destillatet en kort maserasjon i noen få dager. Krydderblandingen består av blant annet av karve, anis, stjerneanis, sitrus, appelsin, fennikel, koriander, einebær og paradiskorn. Etter maserasjonen lagres destillatet på oloroso sherryfat i ca. 2 år. Etter denne tiden modnes akevitten på utvalgte madeirafat i 6 måneder. Det Norske Brenneris master blender, Stig Bareksten står for blending. Hellstrøm Juleaquavit er laget i et begrenset parti på ca. 3345 flasker. Alle flaskene er nummererte.
SMAKSBESKRIVELSER
Hellstrøm Juleaquavit er en fyldig og kompleks akevitt med aroma av orientalske krydder, tørket sitrus og noe vanilje. Det er en akevitt med moderat karvepreg, med tydelig sitruskarakter og den fremstår som frisk og transparent, tross fylde og sødmefull aroma.
BRUKSOMRÅDE
Hellstrøm Juleaquavit anbefales til julens tradisjonsretter. Passer spesielt godt til retter som pinnekjøtt og annet salt, smaksrikt kjøtt. Anbefales også som avec.
Se ekspertenes dom av Hellstrøm Juleaquavit her.
Produsent: Moestue Grape Selections og Snällerøds Säteri AB
Volum: 75 cl
Land: Sverige
Passer til: Aperitiff, salt snacks, kaker og desserter, avec
Vinmonopolnr 1897701
Sortiment: Bestillingsutvalget
Type: Aromatisert svakvin, økologisk
Råvarer: Økologisk rødvin, kryddernellik, kardemomme, appelsin, ingefær, akasiehonning, rosiner
Pris: 159,-
FREMSTILLING
Hellstrøm Gløgg er laget av økologisk kvalitetsvin fra Italia, som er tilsatt Hellstrøms egen krydderblanding. Denne består kun av økologisk dyrkede krydder, som kardemomme og nellik. For å tilføre friskhet brukes appelsin og ingefær. Videre er gløggen tilsatt hetvin og akasiehonning for å justere sødmegraden. Hellstrøm Gløgg er laget i et begrenset opplag på 5000 flasker.
SMAKSBESKRIVELSER
Hellstrøm Gløgg dufter av flotte rødvinsaromaer og eksotiske krydder. I munnen er den fyldig og rik og med fint balansert sødme. Friskt sitrusinnslag i midtpartiet og lang lengde.
BRUKSOMRÅDE
Hellstrøm Gløgg nytes som varm aperitiff, gjerne tilsatt rosiner og skåldede mandler. Tilsett direkte i en kjele og varm opp til maksimalt 62°C. Anbefales også til pepperkaker med blåskimmer-ost, julens snacks, kaker og desserter. Kan også serveres som avec.