S aquavit 138 xxx q85

Produsent: Moestue/Hellstrøm.

Destillert, modnet og tappet av K.G. Puntervold i Grimstad.

Volum: 70 cl

Land: Norge

Passer til: Storfe, Lyst kjøtt, Svin

Vinmonopolnr 9957701

Pris 399,- (pr oktober 2013)

Hellstrøm Aquavit

FREMSTILLING
Hellstrøm Aquavit er laget av nøytral potetsprit, slik tradisjonen for norsk akevitt tilsier. Videre er destillatet lagret på 500 liters sherryfat som er brukt til oloroso-produksjon. Krydderdestillatet er Hellstrøms egen resept og inneholder blant annet karve, anis, stjerneanis, sitrus, appelsin, fennikel, koriander, einebær og paradiskorn. Akevitten er lagret minimum 12 måneder på fat av ulik alder for å oppnå kompleksitet.

 

SMAKSBESKRIVELSER
Hellstrøm Aquavit er en fruktig og aromatisk akevitt som er mild og rund i munnen, med lang ettersmak. Det er en karvebasert akevitt, men sitrustoner og florale toner dominerer smaksbildet.

 

BRUKSOMRÅDE
Anbefales til norske tradisjonsretter som fårikål, torsk, lutefisk, rakfisk, sild, pinnekjøtt, ribbe, og smalahove. Prøv den også til utenlandske delikatesser og oster som Munster og Comté.

 

Se ekspertenes dom her.

 

Akkevitt2016 138 xxx q85

Produsent: Moestue Grape Selections.

Destillert, modnet og tappet av K.G. Puntervold i Grimstad.

Volum: 50 cl

Land: Norge

Passer til: Lam og sau, Svin, Fisk, Avec

Vinmonopolnr 896102

Pris: 445,-

Hellstrøm Juleaquavit

FREMSTILLING

Hellstrøm Juleaquavit er laget av nøytral potetsprit fra norske poteter. For å tilføre smak gjennomgår destillatet en kort maserasjon i noen få dager. Krydderblandingen består av blant annet av karve, anis, stjerneanis, sitrus, appelsin, fennikel, koriander, einebær og paradiskorn. Etter maserasjonen lagres destillatet på oloroso sherryfat i ca. 2 år. Etter denne tiden modnes akevitten på utvalgte madeirafat i 6 måneder. Det Norske Brenneris master blender, Stig Bareksten står for blending. Hellstrøm Juleaquavit er laget i et begrenset parti på ca. 3345 flasker. Alle flaskene er nummererte. 

 

SMAKSBESKRIVELSER

Hellstrøm Juleaquavit er en fyldig og kompleks akevitt med aroma av orientalske krydder, tørket sitrus og noe vanilje. Det er en akevitt med moderat karvepreg, med tydelig sitruskarakter og den fremstår som frisk og transparent, tross fylde og sødmefull aroma.

 

BRUKSOMRÅDE

Hellstrøm Juleaquavit anbefales til julens tradisjonsretter. Passer spesielt godt til retter som pinnekjøtt og annet salt, smaksrikt kjøtt. Anbefales også som avec.

 

Se ekspertenes dom av Hellstrøm Juleaquavit her.

 

VGs aquvit test 2016.

 

 

S glogg 138 xxx q85

Produsent: Moestue Grape Selections og Snällerøds Säteri AB

Volum: 75 cl

Land: Sverige

Passer til: Aperitiff, salt snacks, kaker og desserter, avec

Vinmonopolnr 1897701

Sortiment: Bestillingsutvalget 

Type: Aromatisert svakvin, økologisk

Råvarer: Økologisk rødvin, kryddernellik, kardemomme, appelsin, ingefær, akasiehonning, rosiner

Pris: 159,-

Hellstrøm Gløgg

FREMSTILLING

Hellstrøm Gløgg er laget av økologisk kvalitetsvin fra Italia, som er tilsatt Hellstrøms egen krydderblanding. Denne består kun av økologisk dyrkede krydder, som kardemomme og nellik. For å tilføre friskhet brukes appelsin og ingefær. Videre er gløggen tilsatt hetvin og akasiehonning for å justere sødmegraden. Hellstrøm Gløgg er laget i et begrenset opplag på 5000 flasker.

 

SMAKSBESKRIVELSER

Hellstrøm Gløgg dufter av flotte rødvinsaromaer og eksotiske krydder. I munnen er den fyldig og rik og med fint balansert sødme. Friskt sitrusinnslag i midtpartiet og lang lengde.

 

BRUKSOMRÅDE

Hellstrøm Gløgg nytes som varm aperitiff, gjerne tilsatt rosiner og skåldede mandler. Tilsett direkte i en kjele og varm opp til maksimalt 62°C. Anbefales også til pepperkaker med blåskimmer-ost, julens snacks, kaker og desserter. Kan også serveres som avec.

 

Les hva anmelderne mener om Hellstrøm Gløgg her.