Rose 138 xxx q85

Produsent Perrin, Famille - Frankrike

Volum 75 cl

Årgang 2015

Druemateriale Cinsault, Grenache, Syrah

Passer til Lyst kjøtt, Fisk, Grønnsaker, Aperitif, Skalldyr

Vinmonopoinr 3966601

Pris 159,90

Hellstrøm Rosé

OPPRINNELSE

Hellstrøm Rosé er laget av Famille Perrin, kjent fra vinhuset Ch. de

Beaucastel i Châteuneuf du Pape. Vinens største bestanddel er druen

Cinsault, som bidrar med friskhet og et fruktig løft, i kombinasjon med

Grenache og Syrah, som gir et eksotisk og krydret innslag. De to siste

er dyrket på eiendommen Grand Prébois i Orange.

 

BRUKSOMRÅDE

Dette er sommervin, perfekt å drikke alene, men også med lettere

retter av lyst kjøtt og sjømat, fingermat og salater.

S rodvin 138 xxx q85

Druemateriale 80% Grenache, 15% Syrah, 5% Mourvedre

Passer til Storfe, Lam og sau, Svin

Produsent Perrin, Famille

Volum 75cl

Årgang 2011

Land Frankrike

Vinmonopoinr 9377001

Pris kr 153,- (pr oktober 2013) 

Hellstrøm Bon vin Rouge

OPPRINNELSE

Druene kommer fra de nordlige delene av Côte du Rhône, mesteparten fra Saint Gervais i departementet Gard. Vinen er laget på familien Perrins eiendom Ch. du Grand Prebois i Orange. Jordsmonnet er steinete og med alluviale avleiringer på terrassene.

 

VINIFIKASJON

Druene avstilkes og fermenteres på samme måte som på Perrin-familiens meget anerkjente Ch. de Beaucastel. Druene får en rask oppvarming til 80°C og nedkjøles til 20°C for å optimalisere ekstraksjonen og gi mer komplekst aromabilde. Vinen klares med eggehvite. Ingen fatlagring.

 

SMAKSBESKRIVELSER

Dyp, mørk farge med lilla skjær. Intens duft av kirsebær og skogsbær, med streif av anis og pepper. Fyldig og strukturert i munnen, med rik stofflighet og god syre. Vinen er balansert og fruktig, og avslutter med en delikat fasthet og god lengde.

 

BRUKSOMRÅDE

Hellstrøm Bon Vin Rouge er laget med tanke på mat, men drikker også godt alene. Den er ypperlig til retter av rødt kjøtt, svin, vilt, lam, grillmat, pasta og pizza.

 

Se hva anmelderne mener her.

S hvitvin 138 xxx q85

Druemateriale: 100% Chardonnay

Produsent: Brocard, Jean-Marc

Volum: 75 cl Årgang: 2011

Land: Frankrike

Passer til: Fisk, Aperitif, Skalldyr

Vinmonopolnr 9735401

Pris 165,- (pr oktober 2013)

Hellstrøm Bon vin Blanc, Chablis

VINIFIKASJON
Økologisk dyrket, gjæret på temperaturkontrollerte ståltanker. Ingen fatlagring. Lang kontakt med bunnfallet, og malolaktisk gjæring.

 

SMAKSBESKRIVELSER
Lys, delikat strågul farge. Aromatisk nese av gule epler, med hint av blomster og Chablis' typiske mineralitet. I munnen er vinen slank og definert, med frisk, høy syre, god balanse og lang avslutning.

 

BRUKSOMRÅDE
Hellstrøm Bon Vin Blanc Chablis er den perfekte følgesvenn til retter av fisk og skalldyr. Ypperlig også som en forfriskende aperitiff eller terrassevin.

 

Se hva ekspertene mener her.

S aquavit 138 xxx q85

Produsent: Moestue/Hellstrøm.

Destillert, modnet og tappet av K.G. Puntervold i Grimstad.

Volum: 70 cl

Land: Norge

Passer til: Storfe, Lyst kjøtt, Svin

Vinmonopolnr 9957701

Pris 399,- (pr oktober 2013)

Hellstrøm Aquavit

FREMSTILLING
Hellstrøm Aquavit er laget av nøytral potetsprit, slik tradisjonen for norsk akevitt tilsier. Videre er destillatet lagret på 500 liters sherryfat som er brukt til oloroso-produksjon. Krydderdestillatet er Hellstrøms egen resept og inneholder blant annet karve, anis, stjerneanis, sitrus, appelsin, fennikel, koriander, einebær og paradiskorn. Akevitten er lagret minimum 12 måneder på fat av ulik alder for å oppnå kompleksitet.

 

SMAKSBESKRIVELSER
Hellstrøm Aquavit er en fruktig og aromatisk akevitt som er mild og rund i munnen, med lang ettersmak. Det er en karvebasert akevitt, men sitrustoner og florale toner dominerer smaksbildet.

 

BRUKSOMRÅDE
Anbefales til norske tradisjonsretter som fårikål, torsk, lutefisk, rakfisk, sild, pinnekjøtt, ribbe, og smalahove. Prøv den også til utenlandske delikatesser og oster som Munster og Comté.

 

Se ekspertenes dom her.

 

Akkevitt2016 138 xxx q85

Produsent: Moestue Grape Selections.

Destillert, modnet og tappet av K.G. Puntervold i Grimstad.

Volum: 50 cl

Land: Norge

Passer til: Lam og sau, Svin, Fisk, Avec

Vinmonopolnr 896102

Pris: 445,-

Hellstrøm Juleaquavit

FREMSTILLING

Hellstrøm Juleaquavit er laget av nøytral potetsprit fra norske poteter. For å tilføre smak gjennomgår destillatet en kort maserasjon i noen få dager. Krydderblandingen består av blant annet av karve, anis, stjerneanis, sitrus, appelsin, fennikel, koriander, einebær og paradiskorn. Etter maserasjonen lagres destillatet på oloroso sherryfat i ca. 2 år. Etter denne tiden modnes akevitten på utvalgte madeirafat i 6 måneder. Det Norske Brenneris master blender, Stig Bareksten står for blending. Hellstrøm Juleaquavit er laget i et begrenset parti på ca. 3345 flasker. Alle flaskene er nummererte. 

 

SMAKSBESKRIVELSER

Hellstrøm Juleaquavit er en fyldig og kompleks akevitt med aroma av orientalske krydder, tørket sitrus og noe vanilje. Det er en akevitt med moderat karvepreg, med tydelig sitruskarakter og den fremstår som frisk og transparent, tross fylde og sødmefull aroma.

 

BRUKSOMRÅDE

Hellstrøm Juleaquavit anbefales til julens tradisjonsretter. Passer spesielt godt til retter som pinnekjøtt og annet salt, smaksrikt kjøtt. Anbefales også som avec.

 

Se ekspertenes dom av Hellstrøm Juleaquavit her.

 

VGs aquvit test 2016.

 

 

S glogg 138 xxx q85

Produsent: Moestue Grape Selections og Snällerøds Säteri AB

Volum: 75 cl

Land: Sverige

Passer til: Aperitiff, salt snacks, kaker og desserter, avec

Vinmonopolnr 1897701

Sortiment: Bestillingsutvalget 

Type: Aromatisert svakvin, økologisk

Råvarer: Økologisk rødvin, kryddernellik, kardemomme, appelsin, ingefær, akasiehonning, rosiner

Pris: 159,-

Hellstrøm Gløgg

FREMSTILLING

Hellstrøm Gløgg er laget av økologisk kvalitetsvin fra Italia, som er tilsatt Hellstrøms egen krydderblanding. Denne består kun av økologisk dyrkede krydder, som kardemomme og nellik. For å tilføre friskhet brukes appelsin og ingefær. Videre er gløggen tilsatt hetvin og akasiehonning for å justere sødmegraden. Hellstrøm Gløgg er laget i et begrenset opplag på 5000 flasker.

 

SMAKSBESKRIVELSER

Hellstrøm Gløgg dufter av flotte rødvinsaromaer og eksotiske krydder. I munnen er den fyldig og rik og med fint balansert sødme. Friskt sitrusinnslag i midtpartiet og lang lengde.

 

BRUKSOMRÅDE

Hellstrøm Gløgg nytes som varm aperitiff, gjerne tilsatt rosiner og skåldede mandler. Tilsett direkte i en kjele og varm opp til maksimalt 62°C. Anbefales også til pepperkaker med blåskimmer-ost, julens snacks, kaker og desserter. Kan også serveres som avec.

 

Les hva anmelderne mener om Hellstrøm Gløgg her.