London

Det interessante med Londons restauranter er at de er mer fancy designet enn ellers i verden. De er spennende å besøke også som rene designobjekter. Med all sin nye kokekunst er det likevel kombinasjonen av den proffe designen og den vennlige og stolte servicen som gjør mange av stedene til et blinkskudd.

Londonerne har spisekultur, og det kryr av restauranter.  For ti år siden skrev jeg om Gordon Ramsay, Zaika, Hakkassan, Zuma og trendsettende Nobu. De eksisterer fremdeles og er verdt et besøk, men nye stjerner har kommet til. Heston Blumenthals Dinner i Hotel Mandarin Oriental gir en velsignet opplevelse av kjøkken på sitt beste og en moderne service som gir deg en følelse av luksus og det gode liv.  

På den andre siden av veien er London full av god street food. Prêt -à-manger sandwichbar finnes på hvert gatehjørne og serverer førsteklasses sandwicher, salater og frokost. Et godt alternativ til hotellfrokosten er LPQ, Le Pain Quotidien. Sett deg ved "the communal table" og bli kjent med nabogjesten eller logg deg på nettet med Ipad´en og planlegg dagen. Fin stemning, nylaget surdeigsbrød og et perfekt kokt egg.

Til en hurtig lunch er Princi i Wardour street i Soho et godt valg. En lang disk med dampende nystekte og sprø pizzastykker, foccacia med mortadell, en lasagne med salat og en karaffel rødvin fra Abruzzo. Deretter espresso og jordbærterte. Ifølge Mario fra Milano ved siden av oss er Princi her i Soho bedre enn originalen i hans hjemby. Her i London, sier han, her er det kø hele dagen!