Séptime

TypeBistrot
PrisnivåNormal
n

Økologi og biodynamisk tankegang. 

Stedet ble kjent over natten. En sjarmerende mix av gammelt industrilokale og landlig modernisme. Stephane Grébaut er drivakselen bak suksessen. Gått gradene hos stjerner som Robuchon og Passard og blitt stjerne selv.

Den første Michelin applausen. Bli tildelt en stjerne kan fort bli en straff. Forventningene akselerer, listen legges høyere og kokker blir overivrige etter å endre på alt for å få to stjerner.

Septime kan markere mer enn fem år siden starten. Stedet står solid i den sjarmerende enkelheten. Helt uten forfinet og overdreven bearbeiding. Økologi og biodynamisk tankegang. Grønnsaker i alle utgaver i kombinasjon med kjøtt, sjømat, frukt og sitrus. 

Menyene skifter etter sesong og inspirasjon. Innbydende og appetittlig. Lett å forstå. Lett å spise. Ingenting på tallerken som ikke skinner.

Likevel, som Leonard Cohen synger, det er en hake ved alt. Stedet er alltid fullsatt. Alle vil hit. Alle dem som lar seg begeistre av chef Grébauts energiske kokekunst.

Uten booking blir det ingen mat.