Bar Boulud

TypeNew American
PrisnivåNormal
n

New York

I LONDON

Bar Boulud er det perfekte ”hangout” for småsultne, småtørste, småfasjonable gutter og jenter i alle aldre. Maten er et vellykket potpourri av fransk charcuteriekunst, et grep av newyork bistro og burger-atmosfære samt et reelt og profesjonelt fokus på vin.

Daniel Boulud har erobret verden. Bak den gutteaktige fasaden ligger det lag på lag medforretningstalent, ambisjon, livsappetitt og glede. Det virker som Daniel i oppveksten mer enn noen annen lyttet til Sinatras New York; ”If you can make it here, you can make it anywhere”.

For det var på Manhattan han fikk sitt store gjennombrudd. Etter å ha gått gradene fra læreårene hos Paul Bocuse i Lyon til Sirio Maccioni  på legendariske Le Cirque står han plutselig i rampelyset blant New York fiffen og etablerer fasjonable Daniel som fort blir flaggskipet i hans etter hvert store internasjonale flåte av spisesteder. Bare på Manhattan kan man nå henge rundt på hans steder i mer enn en uke på forskjellige adresser. Daniel International har etablert seg i Singapore, Toronto, Montréal, Palm Beach, Miami og nå altså i Mandarin Oriental Hotel i hjertet av Knigthsbridge i London, et steinkast fra Harrods. Bar Boulud er det perfekte ”hangout” for småsultne ,småtørste, småfasjonable gutter og jenter i alle aldre. Det fine med stedet er at det aldri blir kjedelig og at det alltid er noe smart, pent og underholdende å hvile øynene på mellom rettene. Dessuten er Bar Boulud det perfekte stedet for dem som ikke får plass på det alltid fullsatte Zuma i nabolaget.

Maten er et vellykket potpourri av fransk charcuteriekunst, et grep av newyork bistro og burger-atmosfære samt et reelt og profesjonelt fokus på vin. Ingenting er mer betryggende når jeg entrer en bistro enn å få et velfundert vinkart i hendene: Da vet jeg også at maten kommer til å smake bra. Vin og mat tatt seriøst .

Daniels internasjonale signaturburger smaker like godt i London som i Singapore. Betryggende å vite. Ekte kokekunst er sinnssykt sammensatt og et resultat av utallige variabler.

I Daniels internasjonale konglomerat er maten og menyene fjernstyrt i en organisasjon av stålpilarer, men det skal ikke mer enn en liten umotivert kokkefaen til for å senke skipets renomme. Derfor er beundringen for Daniel stor. Han har lyktes med det mange drømmer om. Internasjonal berømmelse. ”He can make it anywhere.”