Varm opp 1 dl olivenolje i en stor kjele på lav varme.
Tilsett squash, gulrot, selleri, purre, løk og hvitløk.
Fres grønnsakeneuten at de tar farge, cirka 10 minutter, rør hele tiden.
Tilsett tomatpurè og fortsett å frese et par minutter.
Tilsett hvitvin og sett opp varmen, kok inn til halvparten.
Tilsett kyllingkraft, tomater og poteter. Sett ned varmen, la det småkoke i cirka 30 min.
Ta kjelen av varmen og tilsett mynteblader og basilikumblader.
Smak til med salt og pepper (d`Espelette) og la det trekke i 20 minutter.
Sil suppen.
Kok opp suppen og la den koke i 10 minutter på middels varme.
Tilsett smør eller olivenolje og visp med en stavmikser. Smak til suppen med limesaft.
Tilsett kokte hvite bønner i suppen, behold noen til pynt.
Kok opp vann med litt salt, og kok aspargesbønner, sukkererter og aspargesen i et par minutter, så i kaldt vann.
Skjær sukkertertene i passende biter og del aspargesbønner i mindre biter.
Varm opp grønnsakene.
Fordel grønnsakene i suppen og legg opp i varme suppeskåler.
Pynt suppen med grønnsaker, tomater og friske urter.
Server gjerne pesto og revet parmesan ved siden av suppen.
Ha basilikum, olje og hakket hvitløk i en blender.
Kjør på full hastighet.
Tilsett pinjekjerner og parmesan.
Kjør det raskt sammen.
Hell pestoen over i en tett beholder og oppbevar kjølig.