Minestronesuppe

4 PERSONER GRAD Normal

1dl olivenolje
2 squash, i biter
2 gulrøtter, finhakket i små terninger
4 stangselleri, finhakket i små terninger
1 purre, i biter
1 løk, finhakket
1 sjalottløk, finhakket
2fedd hvitløk, hakket
2ss tomatpurè
1dl hvitvin
1l kyllingkraft
1boks tomater, hakkede
2 poteter, skrelt i biter
1ss mynte, finhakket
1potte basilikum, bruk bladene
2ss salt
1/2ts pepper, d`Espelette
4ss kaldt smør, eller olivenolje
1/2 lime, saften av
200g kokte hvite bønner, cannellini
1pk aspargestopper
100g sukkererter
1pk haricots verts, aspargesbønner, i små biter
8 sherrytomater uten skinn
Pesto
Revet parmesan
1

Varm opp 1 dl olivenolje i en stor kjele på lav varme.

 
2

Tilsett squash, gulrot, selleri, purre, løk og hvitløk.

 
3

Fres grønnsakeneuten at de tar farge, cirka 10 minutter, rør hele tiden.

 
4

Tilsett tomatpurè og fortsett å frese et par minutter.

 
5

Tilsett hvitvin og sett opp varmen, kok inn til halvparten.

 
6

Tilsett kyllingkraft, tomater og poteter. Sett ned varmen, la det småkoke i cirka 30 min.

 
7

Ta kjelen av varmen og tilsett mynteblader og basilikumblader.

 
8

Smak til med salt og pepper (d`Espelette) og la det trekke i 20 minutter.

 
9

Sil suppen.

 
10

Kok opp suppen og la den koke i 10 minutter på middels varme.

 
11

Tilsett smør eller olivenolje og visp med en stavmikser. Smak til suppen med limesaft.

 
12

Tilsett kokte hvite bønner i suppen, behold noen til pynt.

 
13

Kok opp vann med litt salt, og kok aspargesbønner, sukkererter og aspargesen i et par minutter, så i kaldt vann.

 
14

Skjær sukkertertene i passende biter og del aspargesbønner i mindre biter.

 
15

Varm opp grønnsakene.

 
16

Fordel grønnsakene i suppen og legg opp i varme suppeskåler.

 
17

Pynt suppen med grønnsaker, tomater og friske urter.

 
18

Server gjerne pesto og revet parmesan ved siden av suppen.

 

Pesto

1potte frisk basilikum
3dl olivenolje
3-4 hvitløkfedd, hakket
50g pinjekjerner
25g revet parmesan
1

Ha basilikum, olje og hakket hvitløk i en blender.

 
2

Kjør på full hastighet.

 
3

Tilsett pinjekjerner og parmesan.

 
4

Kjør det raskt sammen.

 
5

Hell pestoen over i en tett beholder og oppbevar kjølig.

 
Minestrone 8277.jpg 384 0.0x0.0x2667.0x4000.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Bare Mat -fra mitt kjøkken

Bare mat forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Kristin Jacobsen
Photo: Stian Broch
ISBN 9788299928427