Kamskjell i det grønne

4 PERSONER GRAD Normal

Kamskjell i det grønne

12store kamskjell (tas ut av skjellene og renses)
500g spinat
1potte basilikum
Olivenolje
2 gulrot
2 sjalottløk
Salt og pepper
1

Rens kamskjell og snitt kamskjellet på den ene siden.

 
2

Plukk og vask spinat og basilikum. 

 
3

Kok spinat og basilikum i saltet vann i 2–3 minutter. 

 
4

Avkjøl i isvann. 

 
5

Kjør spinat og basilikum til puré i en hurtigmikser. 

 
6

Varm opp og tilsett litt olivenolje, smak til med salt og pepper.

 
7

Vask og rens gulrot og løk, skjær i tynne strimler. 

 
8

Varm olivenolje i en stekepanne og tilsett gulrot og løk. 

 
9

Fres på sterk varme til det er sprøtt, må ikke bli brent.

 
10

Stek kamskjellene med litt olivenolje i en varm stekepanne. 

 
11

Salte og pepre. 

 
12

Ikke stek mer enn ½ minutt på hver side.

 
Kamskjell idetgrnne 9507 384 0.0x0.0x667.0x1000.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Bare Mat -fra mitt kjøkken

Bare mat forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Kristin Jacobsen
Photo: Stian Broch
ISBN 9788299928427