Sjokoladekake uten mel

6 - 8 PERSONER GRAD Normal

4 egg
80g brunt sukker, demerara
120g saltet smør
200g mørk sjokolade
1kopp espresso
1

Sett ovnen på 180 °C.

 
2

Smør en form godt med smør. Bruk en rund form eller en avlang brødform.

 
3

Pisk eggeplommer med sukker til eggedosis.

 
4

Pisk eggehvitene stive. 

 
5

Smelt smør med sjokolade over svak varme til sjokoladen har smeltet (bruk gjerne mikroovn).

 
6

Tilsett forsiktig én kopp espresso i sjokoladeblandingen.

 
7

Bland så sjokoladeblandingen inn i eggedosisen. 

 
8

Bland forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene til slutt. 

 
9

Hell blandingen over i en smurt form. 

 
10

Stek i ovn på 180 grader i 15 minutter.

 
11

Server gjerne pisket krem eller is ved siden av.

 
Sjokoladekakeiform zoe vaniljeis 2657 384 0.0x0.0x665.522727272727x1000.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Bare Mat -fra mitt kjøkken

Bare mat forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Kristin Jacobsen
Photo: Stian Broch
ISBN 9788299928427