Løksuppe

4 PERSONER GRAD Enkel

6 stor løk
60g smør
1ss hvetemel
1,5l hønsekraft/buljong
1 suppekvast (persille, timian, laurbærblad)
Salt og pepper
1/2 baguette
300g gruyèreost, revet
1

Sett ovnen på 150 grader.

 
2

Rens løken og del den i to og skjær den i tynne skiver.

 
3

Smelt smøret i en gryte, og brun løken lett.

 
4

Dryss melet i under omrøring og la det surre i to minutter.

 
5

Tilsett hønsekraft og suppekvast og la det koke opp.

 
6

Skru ned varmen, og la det småkoke under lokk i 30 minutter.

 
7

Ta opp suppekvasten og smak suppen til med salt og pepper.

 
8

Rist skiver av baguetten.

 
9

Hell suppen over i ildfaste boller og dekk med skiver av brødet.

 
10

Dryss revet ost over.

 
11

Sett suppebollene inn på 150 grader, og la dem stå i cirka 20 minutter til de er gyllenbrune.

 
Lksuppe 9152 384 0.0x0.0x2667.0x4000.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Bare Mat -fra mitt kjøkken

Bare mat forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Kristin Jacobsen
Photo: Stian Broch
ISBN 9788299928427