Marengs passion

8 PERSONER GRAD Utfordrende

Marengs passion

4 eggehviter
125g sukker
125g melis
16 pasjonsfrukt
6ss sukker
Vaniljekrem
1

Sett ovnen på 100 °C

 
2

Start med marengsen.

 
3

Pisk eggehviter, sukker og melis i en kasserolle på middels varme til marengsen har en temperatur på 60 grader, pisk hele tiden. Bruk et termometer. 

 
4

Pisk marengsen kald i en kjøkkenmaskin. Marengsen skal bli ganske kompakt. 

 
5

Tegn sirkler på et bakepapir, snu bakepapiret og legg det på et stekebrett.

 
6

Fyll en sprøytepose med marengsen, klipp et tynt hull eller bruk en kakesprøytetut.

 
7

Sprøyt først ut åtte stykk rutete gitter i sirklene du har tegnet, fortsett med 16 stykk runde bunner.

 
8

Stek marengsen i ovnen på 100 grader i 1 time.

 
9

Del pasjonsfrukten i to og skrap ut innholdet.

 
10

Varm opp pasjonsfruktinnholdet og sukker i en liten kasserolle til sukkeret er oppløst.

 
11

 Avkjøl.

 
12

Ha vaniljekrem i en sprøytepose. 

 
13

Legg opp marengs på tallerken. 

 
14

Sprøyt vaniljekrem rundt kanten på marengsen, legg litt pasjonsfruktsaus i midten. 

 
15

Legg på et marengslokk, og gjenta en gang til. 

 
16

Avslutt med gitter på toppen og litt pasjonsfruktsaus rundt på tallerkenen. 

 
17

Server umiddelbart.

 
Marengs med pasjonsfrukt 9345 384 0.0x0.0x667.0x1000.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Bare Mat -fra mitt kjøkken

Bare mat forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Kristin Jacobsen
Photo: Stian Broch
ISBN 9788299928427