Ovnsbakt tomatsuppe

4 PERSONER GRAD Enkel

1kg tomater
5ss olivenolje
1 løk, i tynne skiver
2-4 hvitløkfedd, delt i to
1par kvister timian, fersk
8dl grønnsaksbuljong
En liten håndfull basilikum, fersk
1ts sukker
Salt og pepper
1 sitron, saften av
1

Sett ovnen på 200 grader.

 
2

Del tomatene i to og legg dem i en ildfastform sammen med olivenolje, løk, hvitløk og timian.

 
3

Forvarm stekeovnen til 200 grader og la formen stå inne i cirka 30 minutter.

 
4

Kok opp grønnsaksbuljongen og hold den varm.

 
5

Hell alt i formen over i en blender, tilsett basilikum og kjør til alt blir til mos.

 
6

Spe med buljongen til det blir passe konsistens.

 
7

Press suppen gjennom en sil, før du smaker den til med sukker, salt, pepper og sitronsaft.

 
8

Server suppen med hakket frisk basilikum og litt olivenolje på toppen.

 
Tomatsuppe 9814 384 0.0x0.0x2667.0x4000.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Bare Mat -fra mitt kjøkken

Bare mat forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Kristin Jacobsen
Photo: Stian Broch
ISBN 9788299928427