Cæsarsalat

4 PERSONER GRAD Normal

Cæsarsalat

2hoder hjertesalat eller romanosalat
2 Kyllingfileter
3fedd hvitløk
4skiver loff i terninger
100g bacon
200g tomater
50g parmesan, i tynne skiver
2 hardkokte egg
Smør
Olivenolje
Salt
Sort pepper
1

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. 

 
2

Stek dem i en varm stekepanne med smør og olivenolje og to fedd hvitløk.

 

 
3

Stek filetene i cirka 8–10 minutter på hver side.

 
4

Rist loffterninger gylne og sprø i smør og tilsett finhakket hvitløk. 

 
5

Stek bacon i en tørr varm panne til det blir sprøtt. 

 
6

Vask salaten og del den opp i biter. 

 
7

Skjær tomatene i to. 

 
8

Vend salaten i dressingen.

 
9

Skjær kyllingfileten i skiver.

 
10

Anrett salaten på tallerkener.

 
11

Fordel kylling, brødkrutonger, bacon, tomater og parmesan over salaten.

 
12

Gni de kokte eggeplommene og de kokte eggehvitene gjennom en sil og dryss over salaten.

 
13

Avslutt med litt kvernet svart pepper.

 

Cæsarsalat dressing

2 eggeplommer
1ts dijonsennep
2fedd hvitløk
2 ansjosfileter, hakket
Saft av 1/2 sitron
1dl soyaolje
Salt
Kajennepepper
1

Ha eggeplomme, sennep, hvitløk, ansjos og sitronsaft i en bolle.

 
2

Visp alt godt sammen.

 
3

Visp oljen inn i blandingen i en tynn stråle.

 
4

Smak til med salt og kajennepepper.

 
5

Vend salaten i dressingen.

 
Caesarsalat 384 0.0x0.0x2667.0x4000.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Bare Mat -fra mitt kjøkken

Bare mat forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Kristin Jacobsen
Photo: Stian Broch
ISBN 9788299928427