Hvit fisk med venusskjell

4 PERSONER GRAD Utfordrende

Hvit fisk med venusskjell

600g hvit fisk, filet
1kg venusskjell, eventuelt blåskjell
1fedd hvitløk
1 sjalottløk
olivenolje
1dl kraft av skjell
50g smør
4ss olivenolje
2ss bladpersille, finhakket
1

Vask skjellene. 

 
2

Fres hakket hvitløk og hakket sjalottløk i litt olivenolje i en stor kjele.

 
3

Hell i skjellene og sett på lokk. La skjellene trekke til de åpner seg.  

 
4

Rens skjellene og sil kraften. 

 
5

Varm opp kraften og rør inn smør og olivenolje.

 
6

Trekk fisken i saltet vann i 30 sekunder. 

 
7

Legg opp fisken i dype skåler. 

 
8

Legg over skjell og hakket bladpersille. 

 
9

Hell over saus og server.

 
Hvitfisk venusskjell smrtunge 0664 384 0.0x0.0x667.0x1000.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Bare Mat -fra mitt kjøkken

Bare mat forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Kristin Jacobsen
Photo: Stian Broch
ISBN 9788299928427