Hvalbiff med grønn peppersaus

4 PERSONER GRAD Normal

Hvalbiff

4 hvalbiffer
Svart pepper, knust
Smør og olivenolje til steking
1

Vend biffene i pepper. 

 
2

Stek dem i smør og olivenolje i en varm panne i ca. 3 minutter på hver side. La dem hvile 5 minutter før servering.

 

Grønn peppersaus

1ss grønn pepper (på glass)
4ss rømme
4ss kremfløte
1ss dijonsennep
Salt
1

Kok fløte og rømme med grønn pepper.

 
2

Tilsett sennep helt til slutt.

 
3

Smak til med salt.

 
4

Legg opp potetkake og saus på en varm tallerken. 

 
5

Skjær opp hvalbiffen i pene skiver og legg på sausen.

 
6

Pynt med persille og hell på stekeskyen fra pannen.

 
Hvalbiff grnnpeppersaus 0784.jpg 384 0.0x0.0x2667.0x4000.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Bare Mat -fra mitt kjøkken

Bare mat forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Kristin Jacobsen
Photo: Stian Broch
ISBN 9788299928427