Gazpacho

6 PERSONER GRAD Normal

Gazpacho

3fedd hvitløk
2 løk
1 agurk
1 paprika, røde
1kg tomater
50g loff
1dl vann
1dl olivenolje
2ss sherryeddik
1ss majones
Salt og pepper
Agurk, i terninger
1

Rens hvitløk, del i to og fjern spiren.

 
2

Fyll en kjele med kaldt vann og hvitløkfedd og gi det et oppkok. Ta ut hvitløken og legg den i kaldt vann for rask nedkjøling. 

 
3

Gjenta prosessen to ganger.

 
4

Rens løk og del i biter. 

 
5

Skrell agurken og skjær i biter. 

 
6

Del paprikaen i to og ta ut innmaten, del paprikaen i biter. 

 
7

Skjær tomat i båter. 

 
8

Bland løk, paprika og tomat i en bolle, tilsett loff og vann. 

 
9

Kjør alt fint med en stavmikser. 

 
10

Sil gazpachoen.

 
11

Tilsett olivenolje, eddik og majones og rør godt med en visp, smak til med salt og pepper. 

 
12

Sett kjølig i minst to timer. Kan lages dagen før og fryses ned. 

 
13

Server i glass med finhakket agurk.

 
Gazpacho 8229 384 0.0x0.0x666.0x999.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Bare Mat -fra mitt kjøkken

Bare mat forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Kristin Jacobsen
Photo: Stian Broch
ISBN 9788299928427