Andebryst med fersken

4 PERSONER GRAD Normal

Andebryst med fersken

4 andebryst
Salt og pepper
2ss rapsolje
8 halve fersken
1

Sett ovnen på 180 °C

 
2

Trim andebrystene for fett rundt kantene. 

 
3

Gni brystene godt inn med salt og pepper. 

 
4

Legg to og to bryst sammen og bind brystene sammen med kjøkkenhyssing. Begynn på langs, deretter på tvers.

 
5

Varm olje i en stekepanne og stek andebrystene, først på den ene siden i cirka 2 minutter til de har fått en brun og gyllen farge. 

 
6

Snu brystene og stek videre i cirka 2 minutter på den andre siden. 

 
7

Legg brystene i en ildfast for og stek videre i ovn ved 180 grader i 10–15 minutter, la brystene hvile i cirka 10 minutter før du skjærer kjøttet i skiver. 

 
8

Stek fersken i samme pannen som du stekte andebrystene, stek på middels varme til de er brune og fine på begge sider.

 
9

Skjær opp andebrystene og server med fersken, potetmos og teriyakisaus.

 

Potetmos

800g poteter (10-12 personer)
Vann til koking
2,5dl melk, varm
2ss smør
Salt og pepper
1

Vask og skrell potetene og skjær dem i mindre biter.

 
2

Kok dem møre i usaltet vann.

 
3

Hell av vannet og damp potetene tørre.

 
4

Mos potetene i kjelen med en rotmoser eller gaffel.

 
5

Spe med varm melk og smør.

 

 
6

Smak til mosen med salt og pepper.

 

Teriyakisaus (cirka 1 liter saus)

3dl kyllingkraft
3dl soyasaus
6dl sukker
2,5dl honning
2ss ingefær, hakket
1dl sitrongress, grovhakket
1

Klem ingefær og sitrongress flate ved hjelp av en hammer eller morter.

 
2

Varm opp kyllingkraft, soyasaus og sukker i en kjele.

 
3

Tilsett honning, kunst ingefær og sitrongress.

 
4

Kok opp og la det små koke i 15 minutter.

 
5

Sil sausen og sett den kaldt.
Sausen holder i 15 dager i kjøleskap og seks måneder i frys.

 
Stektandebryst medfersken 8148 384 0.0x0.0x667.0x1000.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Bare Mat -fra mitt kjøkken

Bare mat forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Kristin Jacobsen
Photo: Stian Broch
ISBN 9788299928427