Spagetti bolognese

4 - 6 PERSONER GRAD Normal

1pk spagetti eller annen pasta
600g kjøttdeig
100g bacon
1 løk
2 hvitløkfedd
2 gulrøtter
2stilker stangselleri
2bokser knuste tomater
3dl kalve- eller oksekraft
2dl hvitvin eller rødvin
4 laurbærblad
2 stjerneanis
2stilker timian
2ss tørket oregano
5ss olivenolje
Salt og pepper
1

Kutt bacon i terninger.

 
2

Finhakk løk, gulrøtter, stangselleri, timian og hvitløk.

 
3

Varm 3 ss oliven- olje på middels varme i en stor stekepanne med høye kanter, og fres baconet til det begynner å bli sprøtt.

 
4

Tilsett løk og hvitløk og la det frese i et par minutter. Løken skal ikke bli brun, men gyllen og myk.

 
5

Tilsett gulrøtter, stangselleri og krydderne, og fres grønnsakene til de er myke og har fått litt farge.

 
6

Brun kjøttdeigen i en annen panne med resten av oljen og hell den deretter oppi pannen med grønnsakene.

 
7

Tilsett vin, knuste tomater og kraft og la det hele småputre under lokk i en times tid, eller gjerne enda lenger!

 
8

Kok pasta etter anvisning på pakken.

 
9

Legg den ferdigkokte pastaen på en tallerken sammen med bolognesesausen. 

 
10

Dryss over parmesan og gjerne litt frisk basilikum.

 
Spagetti bolognese 384 0.0x0.0x1190.0x1788.2142857142835 q85
HENTET FRA BOKEN

Hellstrøm Jr.

Hellstrom jr forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Kristin Jacobsen
Photo: Stian Broch
ISBN 9788203390456