Rabarbrasuppe med jordbær

4 PERSONER GRAD Enkel

400g rabarbra
8dl vann
1,5dl sukker
1 kanelstang
1 vaniljestang
1 jordbær
1

Vask og skrell rabarbrastenglene og skjær dem opp i 1–2 centimeter store biter.

 
2

Ha rabarbraen, sukker og vann i en kjele.

 
3

Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene i gryten, og legg også vaniljestangen og kanelstangen oppi.

 
4

La suppen småkoke i ca. 15 minutter.

 
5

Fjern kanel- og vaniljestengene når suppen er ferdigkokt.

 
6

Skjær jordbær i små terninger, server suppen kald eller lunken med jordbærterninger.

 
Rabarbrasuppe med jordbar 384 0.0x0.0x1097.8909090909087x1648.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Hellstrøm Jr.

Hellstrom jr forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Kristin Jacobsen
Photo: Stian Broch
ISBN 9788203390456