Sett ovnen på 170 grader.
Smør en kakeform på 20 cm i diameter, legg bakepapir i bunnen.
Bland sukker, egg og olje i en kjøkkenmaskin og visp til alt er godt blandet.
Bland hvetemel, natron, bakepulver, kanel, ingefær, nellik, salt og vaniljeekstrakt sammen.
Tilsett dette gradvis i eggedosisen og kjør til alt er godt blandet.
Til slutt blander du inn de revne gulrøttene og de hakkede valnøttene.
Fordel deigen over i den smurte kakeformen og glatt ut toppen med en stekespade.
Stek den i den forvarmede ovnen 170 grader i 30–40 minutter. Kaken skal være gyllen i fargen og ha en litt svampaktig konsistens.
La kaken hvile litt i formen før du legger den over på en rist til avkjøling.
Pisk osten fri for klumper i en kjøkkenmaskin.
Tilsett melis, sitronsaft og vanilje, pisk videre.
Til slutt tilsetter du det myke smøret og pisker det til en luftig krem.
Når kakebunnen er avkjølt, deler du kaken i tre lag.
Legg en kakebunn på et kakefat.
Fordel ca. en fjerdedel av kremen utover bunnen, legg på en ny kakebunn og fordel en ny fjerdedel av kremen utover bunnen.
Legg den siste kakebunnen på toppen og fordel resten av kremen over og på sidene av kaken.
Pynt gjerne med hakkede valnøtter og dryss over litt kanel.