Gulrotkake med kremost

6 - 8 PERSONER GRAD Normal

Bunn

300g brunt sukker
3 egg
3dl solsikkeolje eller rapsolje
300g hvetemel
1ts natron
1ts bakepulver
1ts malt kanel
1ts malt ingefær
1ts nellik
1/2ts salt
1/4ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
300g revne gulrøtter
100g hakkede valnøtter, og noen ekstra til pynt
1

Sett ovnen på 170 grader.

 
2

Smør en kakeform på 20 cm i diameter, legg bakepapir i bunnen.

 
3

Bland sukker, egg og olje i en kjøkkenmaskin og visp til alt er godt blandet.

 
4

Bland hvetemel, natron, bakepulver, kanel, ingefær, nellik, salt og vaniljeekstrakt sammen.

 
5

Tilsett dette gradvis i eggedosisen og kjør til alt er godt blandet.

 
6

Til slutt blander du inn de revne gulrøttene og de hakkede valnøttene.

 
7

Fordel deigen over i den smurte kakeformen og glatt ut toppen med en stekespade.

 
8

Stek den i den forvarmede ovnen 170 grader i 30–40 minutter. Kaken skal være gyllen i fargen og ha en litt svampaktig konsistens. 

 
9

La kaken hvile litt i formen før du legger den over på en rist til avkjøling.

 

Kremtopping

300g naturell kremost, Philadelphia
300g melis
1ts vaniljesukker
Saften av 1⁄2 sitron
300g smør, romtemperert
1

Pisk osten fri for klumper i en kjøkkenmaskin.

 
2

Tilsett melis, sitronsaft og vanilje, pisk videre.

 
3

Til slutt tilsetter du det myke smøret og pisker det til en luftig krem.

 
4

Når kakebunnen er avkjølt, deler du kaken i tre lag.

 
5

Legg en kakebunn på et kakefat.

 
6

Fordel ca. en fjerdedel av kremen utover bunnen, legg på en ny kakebunn og fordel en ny fjerdedel av kremen utover bunnen. 

 
7

Legg den siste kakebunnen på toppen og fordel resten av kremen over og på sidene av kaken.

 
8

Pynt gjerne med hakkede valnøtter og dryss over litt kanel.

 
Gulrotkake med kremost 384 0.0x0.0x1126.7x1688.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Hellstrøm Jr.

Hellstrom jr forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Kristin Jacobsen
Photo: Stian Broch
ISBN 9788203390456