Lammekebab med ratatouille

4 PERSONER GRAD Normal

Lammekebab

500g kjøttdeig av lam
2-3 hvitløkfedd, finhakket
2ss persille, finhakket
Salt og pepper
Grillspyd
Plastfolie
1

Bland kjøttfarsen med finhakket hvitløk og persille, smak til med salt og pepper.

 
2

Pass på at alt er godt blandet.

 
3

Lag pølser av farsen.

 
4

Legg dem på plastfolie og rull dem inn på hver side som en pølse.

 
5

Legg dem i fryseren i 15 minutter.

 
6

Ta rullene ut av fryseren og ta av plastfolien.

 
7

Stikk et grillspyd igjennom.

 
8

Legg dem på den varme grillen og snu dem underveis slik at de blir stekt på alle kanter, totalt ca. 8–10 minutter steketid.

 
9

Server med ratatouille.

 

Ratatouille

2 auberginer
1 grønn squash
2 tomater
1 grønn paprika
1 rød paprika
1 løk
4 hvitløk
Frisk timian
1 frisk basilikum
Olivenolje
Salt og pepper
1

Sett ovnen på 220 grader.

 
2

Stek auberginene på grill, eller i varm ovn på 220 grader i 20–25 minutter, til de er helt møre.

 
3

Del dem i to og skrap ut innmaten.

 
4

Finhakk auberginekjøttet med kniv.

 
5

Kutt squash, paprika og løk i terninger.

 
6

Fjern skinn og kjerner i tomatene.

 
7

Skrell hvitløk og fjern spiren. Finhakk den.

 
8

Varm olivenolje i en panne.

 
9

Fres løk, squash, paprika og hvitløk.

 
10

Kok dette under lokk i ti minutter.

 
11

Tilsett tomater i terninger og det hakkede auberginekjøttet.

 
12

Bland godt og smak til med salt og pepper.

 

 
13

Hold det varmt.

 
Lammekebab medratatouille 384 0.0x0.0x1182.0x1773.6156351791458 q85
HENTET FRA BOKEN

Hellstrøm Jr.

Hellstrom jr forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Kristin Jacobsen
Photo: Stian Broch
ISBN 9788203390456