Sett ovnen på 180 grader.
Skrell poteter og skjær dem i skiver.
Kok potetene i lettsaltet vann.
Skjær av skorpen på loffen og kjør til brødkrum/smuler i en liten mikser eller i en blender.
Smør en ildfast form med litt smør.
Kok opp melken til sausen og trekk fisken i melken i ca. 5 minutter.
Sil av melken og ta vare på melken til sausen.
Legg fisken på et husholdningspapir.
Smelt smør i en kjele, og fres finhakket løk, sjalottløk og hvitløk.
Ha i melet og fres videre, spe med den varme melken mens du visper, slik at sausen ikke klumper seg. La sausen småkoke et par minutter.
Rør deretter inn 3 eggeplommer og revet parmesan.
Smak til sausen med salt og kajennepepper.
Riv fisken i biter.
Bland fisk og poteter inn i sausen.
Stivpisk 3 eggehviter.
Bland først inn litt av den stivpiskede eggehviten i fiskeblandingen, så blander du forsiktig inn resten.
Hell alt over i en smurt ildfast form, strø over brødkrum og avslutt med olivenolje eller smeltet smør på toppen.
Inn i ovnen på 180 grader i 20–30 minutter.
Legg opp fiskegrateng på tallerkener.
Server med smørsaus og hjertesalat.
Vask salaten.
Skrell gulroten og skjær den på langs i tynne skiver ved hjelp av en ostehøvel eller en potetskreller.
Bland dressing.
Pisk sammen eggeplommer, dijonsennep, hakket sjalottløk og sherryeddik: Ha til slutt i olivenolje.
Smak til med salt og pepper.
Bland sammen dressing og salat rett før servering.
Kok opp vannet i en kjele.
Pisk inn smøret i vannet til det får konsistens som en saus.
Tilsett hakkede urter og smak til med salt og pepper.