Blåskjell

4 PERSONER GRAD Enkel

2kg blåskjell
3dl hvitvin eller øl (evt. vann eller Munkholm)
3 hvitløkfedd, finhakket
4 sjalottløk, finhakket
4ss olivenolje
3dl kremfløte
Salt og nykvernet pepper
1s bladpersille eller kruspersille, finhakket
1

Legg blåskjellene i kaldt vann i vasken og børst dem rene med en stiv børste.

 
2

Kast skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem, og skjell som er skadd.

 
3

Fres finhakket sjalottløk og hvitløk i olivenolje i en varm kjele.

 
4

Tilsett blåskjell og hvitvin eller øl, legg på lokk, og damp til skjellene åpner seg.

 
5

Kast de skjellene som ikke har åpnet seg.

 
6

Ha i fløte og smak til med salt og pepper. Vær forsiktig med saltet, blåskjell er naturlig salte.

 
7

Pynt med friske urter.

 
8

Server med pommes frites eller godt brød ved siden av.

 
Blaskjell 384 0.0x0.0x1090.6636363636367x1638.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Hellstrøm Jr.

Hellstrom jr forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Kristin Jacobsen
Photo: Stian Broch
ISBN 9788203390456