New York ostekake med blåbær

6 - 8 PERSONER GRAD Normal

220g digestive kjeks
100g smeltet smør
900g kremost (Philadelphia)
190g sukker
1ts vaniljeektrakt eller vaniljesukker
4 egg
1kurv blåbær til pynt
Kakeform 20-23 cm
1

Sett ovnen på 150 grader.

 
2

Ha bakepapir i bunnen av kakeformen.

 
3

Start med kjeksbunnen.

 
4

Legg kjeksen i en plastpose og knus den med en kjevle.

 
5

Smelt smøret og bland det med den knuste kjeksen i en bolle.

 
6

Hell blandingen over i kakeformen og trykk den jevnt utover i formen med en slikkepott eller baksiden av en skje.

 
7

Sett formen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

 
8

Ha kremost, sukker og vaniljeekstrakt i en kjøkkenmaskin. Bruk vispen og kjør på lav hastighet til kremosten har fått en glatt og fin konsistens.

 
9

Tilsett ett egg om gangen mens maskinen går.

 
10

Stopp opp litt og ta røren ned fra sidene med en slikkepott. Det er viktig at alt blir godt blandet.

 
11

Kjør med litt raskere hastighet på slutten, når alt er godt blandet. Men vær forsiktig så kremen ikke skiller seg.

 
12

Ha aluminiumsfolie rundt bunnen på utsiden av kakeformen, slik at den blir tett.

 
13

Fordel kremen over kjeksbunnen.

 
14

Sett formen i vannbad, det vil si sett den i en ildfast form eller en langpanne med vann i. Vannet skal dekke to tredjedeler av kakeformen.

 
15

Sett kaken inn i ovnen på 150 grader i ca. 40 minutter.

 
16

Kaken skal være litt skjelvende i midten og må ikke steke for lenge, for da kan den bli litt kornete i konsistensen.

 
17

La kaken avkjøles i formen.

 
18

Løsne kaken langs kanten med en kniv før du tar den ut av formen og setter den på et fat.

 
19

Dekk den til og la den stå kaldt over natten.

 
20

Strø over blåbær rett før servering.

 
21

Server gjerne rømme ved siden av, det er friskt og kjempegodt!

 
Newyorkostekake 384 0.0x0.0x1098.354545454545x1652.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Hellstrøm Jr.

Hellstrom jr forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Kristin Jacobsen
Photo: Stian Broch
ISBN 9788203390456