Chili con carne

4 - 6 PERSONER GRAD Normal

1kg karbonadedeig
500g røde bønner fra boks
500g hele tomater uten skinn (1 boks)
1 rød paprika
3 løk
5 hvitløfedd
50g tomtapurè
1 rød chillipepper
1ts kajennepepper
1ts kummin
1ts oregano
Tabasco
Salt
Olje til steking
1

Stek kjøttet i olje på sterk varme i en stekepanne.

 
2

Ha det over i en jerngryte.

 
3

Skjær løk og paprika i små biter og stek dem i stekepannen med hele hvitløkfedd og litt olje.

 
4

Bland dette med kjøttet.

 
5

Tilsett alle krydderne, tomatene og tomatpureen.

 
6

La det koke minst én time.

 
7

Bland inn de røde bønnene og varm opp.

 
8

Smak til med salt og tabasco.

 
Chilliconcarne 384 0.0x0.0x1099.7454545454543x1652.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Hellstrøm Jr.

Hellstrom jr forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Kristin Jacobsen
Photo: Stian Broch
ISBN 9788203390456