Leverpostei

10 - 12 PERSONER GRAD Enkel

BRUK TO MELLOMSTORE BRØDFORMER/TERRINFORMER

1kg kyllinglever
1kg bacon, sideflesk
1-2 løk
3 egg
3dl hvit saus
Salt og pepper
1/2ts ingefær
1/4ts allehånde
1ss timian, finhakket
1

Lever og flesk kvernes på en kjøttkvern eller kjøres i en hurtigmikser sammen med løk. 

 
2

Bland inn egg og hvit saus til en fin masse, og smak til med krydder. 

 
3

Hell blandingen over i to terrin-/ brødformer og bak i ovnen i vannbad ved 160 grader i cirka 1 time. 

 
4

Server som pålegg på buffébordet. 

 

Hvit saus til leverpostei

4ss smør
4ss hvetemel
6dl melk
Salt og pepper
1

Smelt smør i en kasserolle, tilsett melet og la det frese litt under omrøring. 

 
2

Tilsett varm, nesten kokende melk i smør- og melblandingen under kraftig visping. Dette er viktig for at det hverken skal svi seg eller bli klumper. 

 
3

La sausen småkoke til den tykner og melsmaken er borte. Rør ofte slik at sausen ikke svir seg. Smak til med salt og pepper. 

 
Juleboka 1387 384 0.0x0.0x3840.0x5760.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Duft av Jul – En kjøkkenhåndbok for juletiden

Forside highres 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm & Kristin Jacobsen
Design: Olssøn & Barbieri
Photo: Stian Broch
ISBN 978-82-93311-03-4