Juleribbe

8 PERSONER GRAD Enkel

4kg tynnribbe
50g svart pepper, grovkvernet
50g fingersalt
Vann
1 hel hvitløk, uskrelt og delt i fedd
Svisker til pynt
1

Snitt svoren med et barberblad eller en skarp kniv. Krydre med svart pepper og salt på over- og undersiden av ribben og gni det godt inn.

 
2

La ribben stå kjølig i to døgn.

 
3

Sett ovnen på 150 grader. Legg ribben med svoren opp i en langpanne, legg en tallerken eller en skål under ribben slik at den blir høyere på midten. Fyll på med 1 liter vann. Legg uskrelte hvitløkfedd i pannen under stekingen. Det tilfører ribben en god smak.

 
4

Sett ribben inn i ovnen og la den steke i 3 ½ time, hell på mer vann underveis. 

 
5

Sett opp ovnen til 200 grader den siste halvtimen. 

 
6

La ribben få hvile i 20 minutter før du skjærer den opp. 

 
7

Sil av kraften og server den ved siden av ribben. 

 
8

Server juleribbe med medisterkaker og medisterpølser, brun saus, surkål og rødkål, ringerikspoteter, rørte tyttebær og stekte epler.

 
A 384 0.0x0.0x851.1363636363639x1276.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Duft av Jul – En kjøkkenhåndbok for juletiden

Forside highres 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm & Kristin Jacobsen
Design: Olssøn & Barbieri
Photo: Stian Broch
ISBN 978-82-93311-03-4