Dronning Maud

4 PERSONER GRAD Enkel

5 eggeplommer
5ss sukker
1 vaniljestang
5plater gelatin
5dl kremfløte
1/2dl vann
1/2dl portvin
200gr mørk sjokolade, revet
Friske bær til pynt
1

 Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.

 
2

 Splitt vaniljestangen på langs og ta ut alle frøene.

 
3

Pisk eggeplommer, sukker og vanilje til eggedosis. 

 
4

Visp fløten til myk krem.

 
5

Kok opp 1/2 desiliter vann i en kjele. Klem ut vannet av

gelatinplatene og løs dem opp i det varme vannet. Rør portvinen

inn i gelatinen, og rør gelatinblandingen inn i eggedosisen.

 
6

 Vend inn pisket krem.

 
7

Fyll fromasj og revet sjokolade lagvis i en stor bolle eller i

glass. Avslutt med sjokolade. 

 
8

Sett fromasjen kaldt til den stivner.

 
9

Pynt med friske bær og server.

 
Dronningmaud juleboken 5723 384 0.0x0.0x3840.0x5760.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Duft av Jul – En kjøkkenhåndbok for juletiden

Forside highres 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm & Kristin Jacobsen
Design: Olssøn & Barbieri
Photo: Stian Broch
ISBN 978-82-93311-03-4