Gårdskylling med asparges og morkler

4 PERSONER GRAD Enkel

4 kyllingbryst, med skinn og brystbein
2 hele hvitløk
Smør og olje til steking
Salt
Pepper
30g tørkede morkler
1ss sjalottløk, finhakket
1ss estragon, finhakket
2dl kremfløte
2dl crème fraîche
1bunt asparges
50g smør
1/2 sitron, saften av
1

Legg de tørkede morklene i 2 kopper varmt vann og la dem svelle i minimum 2 timer, helst over natten. 

 
2

Sil av vannet, og bruk det til å koke morklene i etter at de har vært vasket under rennende kaldt vann. Dette for å fjerne eventuelle rester av sand. Kok dem til væsken nesten har fordampet. 

 
3

Tilsett sjalottløken og estragonen. 

 
4

Tilsett 1 desiliter kremfløte og 2 desiliter crème fraîche og la det småkoke på svak varme i cirka 10 minutter. 

 
5

Skrell og del aspargesen. Kok den i lettsaltet vann i 1 minutt. Avkjøl i isvann. 

 
6

Bland asparges og morkler sammen rett før anretningen på varme tallerkener.

 
7

Gni inn kyllingbrystene med salt og pepper. 

 
8

Smelt smør og olje i en panne. Stek brystene på skroget med skinnsiden ned sammen med den uskrelte hvitløken i cirka 8 minutter på middels sterk varme. 

 
9

Snu kyllingen og stek den videre i ovnen på 250 grader i cirka 10 minutter. Øs stekesjyen over kyllingbrystene under steking. Skjær av brystfiletene. 

 
10

Pisk 1 desiliter kremfløte. Bland kremen inn i morkelsausen. 

 
11

Legg i aspargesene. Kok opp og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

 
12

Legg morkelkrem på varme tallerkener, deretter kyllingbrystene. Pynt med asparges og morkler, og server med poteter etter ønske.

 
Julebok 0912 384 0.0x0.0x3840.0x5760.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Duft av Jul – En kjøkkenhåndbok for juletiden

Forside highres 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm & Kristin Jacobsen
Design: Olssøn & Barbieri
Photo: Stian Broch
ISBN 978-82-93311-03-4