Andebryst med fikenkompott

4 PERSONER GRAD Enkel

4 andebryst à ca. 200 g
4fedd hvitløk, hele
400g kokte hvite bønner, gjerne cannelini
200g kantareller
100g småløk
1liten bunt gressløk, finhakket
2ss sherryeddik
2ss honning
3ss worcestersaus
2ss soyasaus
2 lime, saften av
50g usaltet smør
1 granateple
Salt og pepper
Olivenolje
Fikenkompott
1

Rens sopp, løk og hvite bønner.

 
2

Fres løken og soppen i en varm panne med litt smør og olivenolje, tilsett bønner og smak til med salt og pepper.

 
3

Tilsett gressløk i garnityren rett før servering.

 
4

Bruker du tørkede bønner, må de ligge i bløt over natten. Kok dem og ta av det ytterste laget.

 
5

Trim andebrystene for fett rundt kantene. Skjær snitt i fettsiden. Gni brystene godt inn med salt og pepper. 

 
6

Stek andebrystene med skinnsiden ned i en varm panne med de hele hvitløkfeddene på middels varme i cirka 8–10 minutter, til skinnet er sprøtt.

 
7

Snu brystene og stek videre i et par minutter. Øs over stekesjy av og til. Ta andebrystene ut av pannen, slå bort fettet og kok ut pannen. Hold andebrystene varme.

 
8

Kok honning til lys karamell.

 
9

Tilsett worcestersaus, soyasaus, sjy fra andebrystene og saften av limene. La det koke til det tykner og rør inn 50 gram smør.

 
10

Del granateplet i to og slå ut steinene ved hjelp av en skje. Tilsett granatkjernene i sausen rett før servering.

 
11

Skjær andebryst i to på langs, for så å skjære hver del i trekantstykker.

 
12

Fordel fikenkompotten på varme tallerkener. Legg på andebryst og garnityr, og hell til slutt over saus med granateplekjerner.

 

Fikenkompott (4 personer)

8-10 fiken
2ss honning
1liten kurv bringebær
Salt
Olivenolje
1

Rens fiken. Skjær den i biter og fres den i

olivenolje i en varm panne.

 
2

Tilsett honning, hele bringebær og litt salt.

 
3

Press kompotten gjennom en sikt ved hjelp av en øse. Serveres

varm til andebryst og andre kjøttretter.

 
Julebok 0906 384 0.0x0.0x3840.0x5760.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Duft av Jul – En kjøkkenhåndbok for juletiden

Forside highres 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm & Kristin Jacobsen
Design: Olssøn & Barbieri
Photo: Stian Broch
ISBN 978-82-93311-03-4