Finnes ikke bedre oase etter landing i NYC enn Marta i 29East og 29Street.
Perfekt beliggende midt på Manhattan. Her koker det fra morgen til kveld, høyt under taket, stort tempo. Breakfast, brunch, lunch, dinner og drinks 7 dager i uken. Hver dag kan man gå til Marta uten å gå lei.
Første innskytelse er å be om tynne, sprøstekte pizza’er, litt italiensk prosciutto og italiensk pølser.
Ved siden av de svære svarte pizzaovnene står selveste ”Infierno 96 Grillen”, livlig som brennkammeret på et lokomotiv. Varmere kan det neppe bli. Brenne av en Bistecca Fiorentina, altså en dobbel T-Bone steak, som den kalles blant folk her, er et glansnummer av en forestilling men samtidig krevende ettersom det skal serveres rått og varmt i all sin enkelhet. Mange mener at kjøttet her er bedre enn på de fleste konservative steakhouse i byen. Mitt beste råd; Spør etter chef Nick Anderer og hans folk og be dem grille dagens beste biffkjøtt etter å gått noen runder med pizza variasjoner først. Vinlisten er spennende, serveringen kjapp og smilende og stemningen er på topp. Hva mer kan man som enkel og ydmyk gjest forvente i dette tordenværet av en maskulin storby. Marta er akkurat slik som en god New York restaurant skal være til hverdagsbruk.