CUT by Wolfgang Puck

TypeSteakhouse
PrisnivåDyr
n

Byens beste steakhouse,

moderne og

ultra chic

Det første vi møter i døren bortsett fra langbente asiatiske vertinner med høye designersko, er den umiskjennelige atmosfæriske duften av celebrity. Det neste er presentasjonen av de edle kjøttstykkene omsvøpt av hvite stivede damask servietter. Vi sitter i dype sofaputer og blir fascinert av denne åpningsscenen. Kjøttet er celebrity i seg selv og bæres med stolthet på fat fra bord til bord av Wes Guild, the general manager.

Menyene og veggene er preget av portretter av celebrities. Denzel Washington, Bon Jovi, Kanye West, JayZ, Angelina & Brad, Dennis Hopper. Fotografen bak ansiktene er celebrity Martin Schoeller. Mannen bak Cut er celebrity chef’en Wolfang Puck. Han har levd blant celebrities med sin Spago i Beverly Hills så lenge at han selv er blitt en like stor celebrity. Med all respekt for Thomas Keller, Daniel Boulud og Emerill Lagasse. Wolfgang er Mr. Big Name. Siden åpningen av Singapores nye landemerke, Marina Bay Sands i 2010, ble Wolfgangs CUT skapt som et high-end American steakhouse. Den høyt estimerte restaurant designeren Tony Chi fikk oppdraget med å utforme stedet. En av Wolfgangs mangeårige executive chefs, Joshua Brown fikk ansvaret for å starte kjøkkenmaskineriet. Det er ingen lek å kjøre i gang en ny restaurant. Funker ikke kjøkkenet fra dag én har man blåst av noen millioner dollar for ingenting. Jo større renommé, jo større celebrity, jo større fallhøyde når man ikke lykkes. Og fallhøyden er stor i Singapore. Wolfgang Puck-teamet satset alt på en amerikansk trekullgrill samt et solid 800 celsiusgraders stekekammer, deres legendariske krydderblanding og biffkjøtt fra de beste og mest berømte rasene og beitemarkene. Wagyu fra Hokkaido eller Kobe Beef med A5 grad fra Hyogo Prefecture. USDA prime fra Illinois, Amerikansk Wagyu fra Snake River i Idaho, Australsk Wagyu fra Mayura, Australsk Angus fra Rangers Valley samt USDA Prime, både som corn- og grain- fed. Menyen er klar og tydelig; man får det man betaler for. Alt er veid og målt og gradert. Sausene kommer i tillegg. Grønnsakene kommer i tillegg. Prisene er høye. Vinlisten er lang og spennende med franske og italienske klassikere, men også veldig godt dekket med gode kjøp fra Australia og California. Det finnes norsk laks og amerikansk hummer fra Maine. Men med hånden på hjertet og omgitt av verdens beste biffkjøtt - jeg vil gjerne se dem som bestiller sjømat her. Bare for å se hvordan de ser ut… Slik ble dette moderne og ultra chic’e stedet til byens beste steakhouse. En eneste innvendig ville jeg kastet ut på prosjektbordet hvis jeg hadde vært med i planleggingsfasen den gang. Jeg ville ha endret på lay-out’en i restauranten og sørget for at all den energiske flammen fra grillkjøkkenet hadde blitt synlig for publikum. Det er som på sirkus. Kjenne sagmuggen i neseborene. Og det skal legges til at The Tempura Onion Rings er de beste jeg noensinne har fått servert på et amerikansk steakhouse. Og jeg kan skryte på meg at jeg har besøkt mange.