Snitt svoren med et barberblad eller en skarp kniv. Krydre med svart pepper og salt på over- og undersiden av ribben og gni det godt inn.
La ribben stå kjølig i to døgn.
Sett ovnen på 150 grader. Legg ribben med svoren opp i en langpanne, legg en tallerken eller en skål under ribben slik at den blir høyere på midten. Fyll på med 1 liter vann. Legg uskrelte hvitløkfedd i pannen under stekingen. Det tilfører ribben en god smak.
Sett ribben inn i ovnen og la den steke i 3 ½ time, hell på mer vann underveis.
Sett opp ovnen til 200 grader den siste halvtimen.
La ribben få hvile i 20 minutter før du skjærer den opp.
Sil av kraften og server den ved siden av ribben.
Server juleribbe med medisterkaker og medisterpølser, brun saus, surkål og rødkål, ringerikspoteter, rørte tyttebær og stekte epler.