La Cuchara de San Telmo

TypeBasque
PrisnivåNormal
n

Håndlagede

& kreative små

MESTERVERK

Det slår imot en at dette ikke er en typisk pinxtos-bar hvor maten står på disken til alles lyst og begjær. Her bestilles det fra krittavlen og etter få minutter ligger rettene klare i all sin prakt på tallerkener.

Åpenbaringen i det øyeblikk man entrer La Cuchara er vibrasjonen fra kjøkkenet, kokkenes holdninger og bevegelser og all dynamikken som rører seg. Det er mulig å bivåne kommunikasjonen mellom alle bak disken, alt som går i panner og gryter, den måten maten tillages på fra startpunkt til servering

Det slår imot en at dette ikke er en typisk pinxtos-bar hvor maten står på disken til alles lyst og begjær. Her bestilles det fra krittavlen og etter få minutter ligger rettene klare i all sin prakt på tallerkener. Gåselever med epler og røkt ål, blekksprut med kålblader, færøyisk klippfisk most sammen med poteter og oliven, kamskjell omkranset av iberico-skinke, griselabber med tximitxurri-dressing, kalvekjaker i rødvin og et virvar av retter på bestilling. Det er høyt tempo og alt forandrer seg hver dag. Og i noen tilfeller smaker det så bra og rettene er så geniale at de blir relansert og kopiert av Spanias fremste kokker.

La Cuchara er nøye på åpningstidene og det gjelder å følge klokka. Man kimser ikke med de gode spisestedene. Maten er ikke masseprodusert som så mye annet, men tvert imot håndlagede og kreative små kulinariske mesterverk.