Kaia-Kaipe

TypeBasque
PrisnivåDyr
n

MESTEREN BAK MATEN

styrer grillen

utendørs

Kaia-Kaipe byr på et vinkart til å rulle seg i gresset av og synet av fisk og skalldyr på glovarme, autentiske trekullgriller som stiller all verdens fancy weber-griller til veggs så det holder for dette århundre. Og en forfriskende terrasse å nyte maten, vinen og utsikten til fiskehavnen på.

Turen ut til Getaria er verdt strevet på en varm sommerdag, ellers også. Det er ikke veldig brysomt å kjøre hit ettersom bilturen kun tar 20 minutter ut av San Sebastians kjerne. Det største hinderet er den infernalske trafikken.

Belønningen kommer i form av nærheten til havet, et vinkart til å rulle seg i gresset av og synet av fisk og skalldyr på glovarme, autentiske trekullgriller som stiller all verdens fancy weber-griller til veggs så det holder for dette århundre. Belønningen kommer også i form av en forfriskende terrasse å nyte maten, vinen og utsikten til fiskehavnen på.

Mesteren bak maten hos Kaia-Kaipe er mannen som styrer grillen utendørs ved inngangspartiet. Full kontroll over den intense varmen og store, hele piggvar, røde muller, langouster og dagens fangst fra havet uansett hvor mange gjester som strømmer hit til lunsj og middag.

Med rette kan han kalle seg grillsjef med stor G og setter en aroma i fisken og skalldyrene som en dirigent setter preg på et stort orkester. En herlig enkel anretning etter at fisken er grillet og fått sitt særpreg. En enkel saus eller en grønnsak og anrettet av klassiske, skjønne damer i sort og hvitt, med glimt i øyet og smilet på lur. Smilet blir ennå tydeligere etter hvert som vi velger vinene. Vinkjelleren er blant de fremste i landet, har mer enn tusen forskjellige referanser og titusener av flasker av gammelt og nytt. Det gir oss valgets kvaler, men det skal innrømmes at det er med lett hjerte ettersom alt er moderat priset og gir oss mulighet til å smake en serie viner av ypperste klasse, til lunsjtid når hjernen er på sitt beste og mest mottagelige for kulinariske kjærtegn. Det gir oss, i all gleden over å sitte ute på terrassen etter det flotte måltidet, mulighet til å fyre opp en Partagas  i P2 serien og nippe til en grønn Chartreuse 1972 fra Tarragona produksjonen.