Dersou

TypeJapansk - Fransk
PrisnivåNormal
n

Det oser av energi i denne manesjen. Taku Sekine mestrer den hårfine balansen mellom asiatisk og fransk.

Når du har vokst opp som én blant millioner i en forstad til Tokyo, reist vestlige verden rundt i ung alder, lært å snakke flere språk, skrubbet kjøkkengulv og polert messing, kobber og stål hos de store, da har du heller ingen problemer med å stå midt i flokken av kokkesoldater i et trangt kjøkken i en garasje langt inne i 11 arrondissement. Det holder å  heve et øyebryn eller løfte en finger, alle forstår umiddelbart  hva som skal gjøres og hvem som er sjefen.

Vi sitter i den fullsatte matbaren med kjøkkenet midt imot og kan følge med på hver minste detalj i showet. Underholdningsverdien er like stor som på første rad foran orkester i den nye Operaen ved siden av, på Place Bastille. 

Sjefen sjøl,Taku Sekine og hans mixologist Amaury Guyot er radarparet som har skapt noe så uvanlig som gastronomi uten vin. Til den store menyen med syv retter kommer syv drinker. Spør etter vin og entusiasmen faller noen hakk. Ikke det at de ikke liker vin. De ville gjøre noe annerledes. Drinkene derimot er komponert med mengder av innlevelse over en svær palett av farger og aroma. Dosering av alkohol er slik at man klarer å gå for egen maskin når forestillingen er over. Det oser av energi i denne manesjen. Taku Sekine mestrer den hårfine balansen mellom asiatisk og fransk.

Ja, vi savner vinen underveis men ønsker oss tilbake for den djevelske og kreative kokekunsten.