DANIEL

TypeFine Dining
PrisnivåDyr
n

Det er lett å la seg overtale da vi møter Daniel Boulud  og han spør om vi vil velge fra den store menyen eller om han skal koke for oss.

Selvsagt vil vi at han skal koke for oss. Ingenting skaper mer trygghet enn når selveste Chef tar ansvaret for middagen. Sannhetens øyeblikk. Vi kan lene oss tilbake, nyte det første glasset med Bollinger RD 2004 og beundre koreografien i serveringen.

Stilig, elegant og korrekt, med det glimtet i øyet og med de uhøytidelige kommentarene som får folk til å slappe av opp i all luksus’en. Daniel er en stor restaurant. Som å sitte om bord i spisesalen i et eksklusivt cruiseskip. Som å sitte i teateret - men slik at vi er med i skuespillet. Underholdningsverdien er på linje med de store New York musikalene. På kjøkkenet står et infanteri av kokker. Franske kjøkkensjefer, Eddie og Jean-Francoìs som Daniels nestkommanderende. Konditormestere og knivskarpe fagfolk fra hele verden. En Napoleons hær av gardister i serveringen, vinkelnere, bartendere, koordinatorer og service directors. Et symfoniorkester under ledelse av monsieur Boulud fra Lyon. Han gikk læretiden hos Bocuse før han reiste ut i den store verden. Nå kan han skue ut over ett internasjonalt restaurantimperium. Daniel kan dukke opp med et stort gutteaktig smil i sitt konglomerat av restauranter i Montréal, Las Vegas, Singapore eller London, men det er på Manhattans Upper East Side flaggskipet ligger. Underveis i karrieren må han ha tenkt som Frank Sinatra  ….If I can make it there, I’m gone make it anywhere….. Det er vidunderlig å tenke at der står Daniel og koker for oss ikveld.