Burger Joint

TypeNew American
PrisnivåBillig
n

Burger Joint, Parker Meridien Hotel.

Det er ikke akkurat en burgersjappe i en shabby gate.

Inn gjennom den langstrakte lobbyen i Parker Meridien hotellet oppe på høyden av 56th gate, med horder av turister fra alle kanter og forbi kilometer med kofferter som sjekkes inn og ut skimtes det lille neonskiltet som peker mot Burger Joint bak et bordeaux farget forheng. Her åpenbares en liten kaserne av et  burgermiljø som tatt ut av en Tarantino film.

Den endeløse diskusjonen blant folk om de 5 beste burgerne i byen. Jeg prøver å forstå den amerikanske burgerkulturen.

Hvor god kan en burger bli? Kvernet kjøtt fra forpart eller bakpart, kvernet kjøtt fra tørrmodnet kjøtt. Grovkvernet eller finkvernet. Viktige faktorer, men utgjør kun marginale forskjeller. Kvaliteten på kjøttet selvsagt men like mye burgerbrødet, tilbehøret og sausene som avgjør. Det kan fort bli søtt og fett.

Hos Burger Joint er alt spikket ned til det essensielle. Burger eller cheeseburger. Store eller små, french fries, milk shake, ketchup, cola eller øl. Hvor god kan en burger bli? Jo, så god som den de serverer her, eller den de lager hos Minetta Tavern i West Village, eller Shake Shack utendørs i Madison Square Park, hos Spotted Pig med blue cheese og shoestring fries eller hos Five Napkin Burger med sin 10 oz burger med gruyere og rosmarin.