Østers - japonaise

2 - 8 PERSONER GRAD Normal

12-16store østers
1/4 slangeagurk, uten skall og kjerne
1ss finhakket hvitløkfedd
1ss strimlet persille
1ss finhakket frisk ingefær
1ts finhakket rød chilifrukt
3ss soyasaus
1ss saft av sitron
100g smør
1

Snitt agurken i fine strimler.

 
2

Åpne østersene, ta muslingene ut av skallet og legg dem på kjøkkenpapir.

 
3

Vask de dype østersskallene, tørk dem og still dem på tallerkener dekket med et lag grovt salt eller tang som underlag.

 
4

Bland sammen hvitløk, persille, ingefær, chili og soya.

 
5

Kok smøret til nøttebrunt i en liten kasserolle.

 
6

Ha det varme smøret i soyablandingen.

 
7

Legg strimlet agurk i østersskallene. 

 
8

Legg en østers i hvert skall.

 
9

Ha varm saus over østersene.

 
Sters japonaise web 384 0.0x0.0x1053.9454545454546x1586.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Bagatelle -Hellstrøms siste måltid

Bagatelle forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Eyvind Hellstrøm
Photo: Trygve Indrelid
ISBN 9788203238451