Split banan med appelsinpasjonssorbet

4 PERSONER GRAD Normal

Split banan

8plater filodeig
2ss melis
4 modne bananer
50g klaret smør
1 lime
4ruter melkesjokolade
1

Skrell bananene og skjær i to på langs og to på tvers.

 
2

Legg bananene i en form og sikt over 1 ss melis. 

 
3

Tilsett revet skall av en lime.

 
4

Brett ut filodeigen og skjær den til 16 plater på ca. 18 x 18 cm. 

 
5

Legg en kvart banan på hver filoplate, riv over sjokolade og pakk inn til en form som en vårrull.

 
6

Stek rullene med skjøten ned i teflonpanne i klaret smør til de blir gyllenbrune.

 
7

Server lune på tallerken med appelsinpasjonssorbet.

 

Appelsinpasjonssorbet

2dl nypresset appelsinsaft
200g sukker
10g revet ingefær
1,5dl saft av pasjonsfrukt
2,5dl yoghurt
250g mascarpone
1

Kok opp saften av appelsin og pasjonsfrukt sammen med sukker og ingefær. La det trekke i 20 minutter.

 
2

Avkjøl til romtemperatur, sil og bland med yoghurt og mascarpone.

 
3

Kjør i iskremmaskin til den er ferdig.

 
Split banan med appelsinsorbet 384 0.0x0.0x997.318181818182x1494.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Iskremfabrikken -brødrene Hellstrøms beste desserter

Iskremfabrikken forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Jan Hellstrøm
Photo: Paul Paiewonsky
ISBN 9788203239007

OGSÅ IN DENNE BOKEN