Kok opp melk, vann, salt og smør i en kasserolle.
Sikt inn melet og kok massen i to–tre minutter under kraftig omrøring.
Ha den varme deigen over i kjøkkenmaskin. Bruk grind og ikke visp.
Tilsett deretter ett og ett egg og kjør deigen til en smidig masse.
Ta deigen over i en sprøytepose. Sprøyt ut deigen på silikonmatte.
Form til svanehalser og ovale figurer.
Stek i ovn på 180 grader i 10 minutter, sett varmen ned til 150 grader og stek i 15 minutter til.
Del de stekte ovale vannbakkelsene i to og fyll dem med pisket kremfløte.
Monter opp svanehalser og topper av vannbakkelser.
Still svanene på tallerkener og server med pistasjiskrem og varm sjokoladesaus.
Knus pistasjkjernene i en blender med halvparten av sukkeret.
Varm opp melk-, fløte- og pistasjblandingen til kokepunktet.
Ta kjelen til side og la det trekke i 20 minutter.
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
Slå melk- og pistasjblandingen over i eggedosisen under omrøring.
Ta blandingen over i en kasserolle og varm opp til ca. 80 grader mens du rører til det tykner.
Kjør blandingen en ekstra gang med stavmikser.
Sil over i en bolle og avkjøl. Kjør i iskremmaskin til den er ferdig.
Smelt sjokoladen over svak varme og rør inn kremfløten.
Hold den varm.