Pistasjiskrem med vannbakkels

4 PERSONER GRAD Utfordrende

Vannbakkels

2,5dl helmelk og vann (halvparten av hver)
110g smør
140g mel
1ts salt
1ss sukker
5 egg
2,5dl kremfløte
1

Kok opp melk, vann, salt og smør i en kasserolle. 

 
2

Sikt inn melet og kok massen i to–tre minutter under kraftig omrøring. 

 
3

Ha den varme deigen over i kjøkkenmaskin. 
Bruk grind og ikke visp.

 
4

Tilsett deretter ett og ett egg og kjør deigen til en smidig masse. 


 
5

Ta deigen over i en sprøytepose. Sprøyt ut deigen på silikonmatte. 

 
6

Form til svanehalser og ovale figurer. 

 
7

Stek i ovn på 180 grader i 10 minutter, sett varmen ned til 150 grader og stek i 15 minutter til. 


 
8

Del de stekte ovale vannbakkelsene i to og fyll dem med pisket kremfløte.

 
9

Monter opp svanehalser og topper av vannbakkelser. 

 
10

Still svanene på tallerkener og server med pistasjiskrem og varm sjokoladesaus.

 

Pistasjiskrem

5dl helmelk
2,5dl kremfløte
150g sukker
6 eggeplommer
150g pistasjkjerner
1

Knus pistasjkjernene i en blender med halvparten av sukkeret.

 
2

Varm opp melk-, fløte- og pistasjblandingen til kokepunktet. 


 
3

Ta kjelen til side og la det trekke i 20 minutter. 

 
4

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. 

 
5

Slå melk- og pistasjblandingen over i eggedosisen under omrøring. 

 
6

Ta blandingen over i en kasserolle og varm opp til ca. 80 grader mens du rører til det tykner. 


 
7

Kjør blandingen en ekstra gang med stavmikser. 


 
8

Sil over i en bolle og avkjøl. Kjør i iskremmaskin til den er ferdig.

 

Sjokoladesaus

100g mørk sjokolade
1dl kremfløte
1

Smelt sjokoladen over svak varme og rør inn kremfløten.


 
2

Hold den varm.

 
Vannbakkels med pistasjiskrem og sjokoladesaus 384 0.0x0.0x989.4181818181813x1487.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Iskremfabrikken -brødrene Hellstrøms beste desserter

Iskremfabrikken forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Jan Hellstrøm
Photo: Paul Paiewonsky
ISBN 9788203239007

OGSÅ IN DENNE BOKEN