Landgris med spinat og piquillos

4 PERSONER GRAD Normal

Landgris med spinat og piquillos

4skiver filet av landgris à ca. 150 g
500g spinat
2dl crème fraîche
2dl kremfløte
Salt og nykvernet svart pepper (sarawakpepper)
1 finhakket hvitløkfedd
1 muskatnøtt
1ts sukker
Kajennepepper
1

Plukk og vask spinatbladene i kaldt vann.

 
2

Kok i rikelig saltet vann i 1 minutt, og avkjøl i isvann. La spinatbladene renne av i en sil.

 
3

Stek kjøttet i en grillpanne 2–3 minutter på hver side. 

 
4

Dryss med fingersalt.

 
5

Bland alle ingrediensene til sausen og smak til med fingersalt.

 
6

Kok opp crème fraîche og fløte i en kjele. 

 
7

Visp godt sammen og kok inn til tykkere konsistens.

 
8

Bland inn spinaten og kok den raskt på sterk varme til en homogen krem. 

 
9

Smak til med sukker, litt reven muskatnøtt, hvitløk, salt og kajennepepper.

 
10

Anrett på varme tallerkener med spinatkremen først, deretter kjøttet med sausen over.

 
Landgris 384 0.0x0.0x1050.3409090909088x1575.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Bagatelle -Hellstrøms siste måltid

Bagatelle forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Eyvind Hellstrøm
Photo: Trygve Indrelid
ISBN 9788203238451