Lammekoteletter og ratatouille

4 PERSONER GRAD Normal

Lam

12 lammekoteletter
olje til steking

Ratatouille

1bunt basilikum
1dl olivenolje
4 hvitløkfedd uten skall og spire
1 grønn squash
1 aubergine
2 bifftomater
2 store løk
rosmarin
frisk timian
olivenolje
salt og pepper
1

Lag en pesto med basilkum, hvitløk, olivenolje og salt.

 
2

Alt kjøres i en blender til en glatt og homogen masse.

 
3

Skjær alle grønnsakene i 1–2 mm tynne skiver og legg dem som 4 sirkler på bakepapir penslet med litt olivenolje. Grønnsakskivene skal legges annenhver en i taksteinsmønster og formes til en diameter tilsvarende tallerkenens innvendige størrelse på ca. 16 cm. Grønnsakene saltes og pensles med pestosausen og stekes i ovn på 200 grader i 5 minutter.

 
4

Legg de 4 «ratatouille»-bunnene over på varme tallerkener. Hold dem varme i ovnen mens kotelettene stekes.

 
5

Salte og pepre kotelettene. 

 
6

Stek kotelettene i en panne eller på grill med noen dråper olivenolje i 2 minutter på hver side. 

 
7

Bruk sterk varme slik at kotelettene blir sprøstekte utvendig og rosa innvendig. Lammekotelettene pensles lett med pesto og legges på ratatouillen.

 
8

Dekoreres med litt frisk basilikum, timian eller rosmarin.

 
Lammekoteletter 384 0.0x0.0x1051.2272727272723x1576.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Bagatelle -Hellstrøms siste måltid

Bagatelle forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Eyvind Hellstrøm
Photo: Trygve Indrelid
ISBN 9788203238451