Lam

4 PERSONER GRAD Normal

Lam med kål

2 lammerygg à ca. 600 g
12-16 poteter roseval
6 hvitløkfedd
1 hvitløk delt i to
1 liten bunt frisk timian
2ss finhakket sjalottløk
2ss olivenolje
2 nykål eller spisskål
100g smør
2ss grovknust svart pepper
smør og olje til steking
3-4ss soyasaus
1

Del lammeryggen i to slik at du har 4 like stykker.

 
2

Kok ut pannen med 2 kop- per vann og soyasausen.

 
3

Sil sjyen og press hviløkfeddene gjennom silen.

 
4

Kok inn til god konsistens og tilsett 2 ss olivenolje.

 
5

Skrell potetene og høvle dem på mandolin i tynne skiver.

 
6

Skjær så potetskivene i tynne strimler med en stor kniv.

 
7

Varm en teflonpanne med olje og smør, og fordel potetstrim- lene som en potetkake.

 
8

Bland inn den finhakkete sjalottløken.

 
9

Salte og pepre.

 
10

La dette steke på middels varme i ca. 10 minutter.

 
11

Snu potetkaken ved hjelp av en tal- lerken og stek videre noen minutter til den er gyllen og sprø på begge sider.

 
12

Del kålen i 2 og skjær bort roten.

 
13

Del opp i passende store stykker.

 
14

Smørdamp kålen med en kopp vann og 50 gram smør under stadig omrøring i ca. 5 minutter.

 
15

Smak til med salt og pepper.

 
16

Anrett på varme tallerkener.

 
Lam 384 0.0x0.0x1052.9999999999995x1577.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Bagatelle -Hellstrøms siste måltid

Bagatelle forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Eyvind Hellstrøm
Photo: Trygve Indrelid
ISBN 9788203238451