Kamskjell

4 PERSONER GRAD Normal

Kamskjell søtt og salt

12 store rensede ferske kamskjell
4 små endiver
1ss sukker
2 lime
1 ingefærrot
1ss honning (akasie- eller annen mild lynghonning)
50g usaltet smør
Maldonsalt
Hvit pepper fra kvern
1knivspiss kajennepepper
Olje til steking
1

Skrell og finhakk ingefærrot.

 
2

Del endivene opp i 2 cm lengder. Unngå å bruke roten. Ha endiven i en bolle og dryss sukker og salt over. 

 
3

Riv litt av limeskallet over, press saften fra limen og bland godt.

 
4

Lag små snitt i kryss i den ene overflaten på kamskjellene. 

 
5

Stek kamskjellene gyllenbrune i litt olje på sterk varme i en teflonpanne, ca. 20 sekunder på hver side. Ta dem ut av pannen og hold dem varme på en sidetallerken.

 
6

Smelt smør i en kasserolle. Det skal være varmt, men ikke brunt. 

 

 
7

Ha endivene i, og kok dem på god varme under omrøring. Bland godt med tresleiv. Vannet fra endivene skal fordampe.

 
8

Tilsett honningen, finhakket ingefær og smak til med salt og kajennepepper.

 
9

Anrett på varme tallerkener med endivekompott først, deretter de stekte kamskjellene.

 
10

Riv med lett hånd litt ekstra limeskall over anretningen.

 
Kamskjell 384 0.0x0.0x1049.490909090909x1577.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Bagatelle -Hellstrøms siste måltid

Bagatelle forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Eyvind Hellstrøm
Photo: Trygve Indrelid
ISBN 9788203238451