Andebryst med glaserte neper

4 PERSONER GRAD Utfordrende

4 andebryst à ca. 200 g
24 små neper
1ss svarte oliven, taggiasche uten stener
5-6 stjerneanis
100g sukker
1liten bunt salvieblader
2ss sherryeddik
1ss honning
2ss soya
1ss balsamico «vecchio»
2ss olivenolje
1

Legg to og to andebryst med kjøttsiden mot hverandre og med salvieblader i mellom, og bind dem stramt med hyssing til en rund «pølse».

 
2

Gni fettsidene inn med salt og svart pepper fra kvern.

 
3

Stek dette på sterk varme i tørr panne til skinnet er gyllent og sprøstekt. Stek videre noen minutter i ovn på ca. 180 grader. 

 
4

Ta dem ut av pannen og la dem hvile noen minutter på en rist. 

 
5

Kok ut pannen med 1 kopp vann, sherryeddiken, honningen og soyasausen. La det koke noen minutter, og sil av denne sjyen.

 
6

Tilsett olivenoljen og noen dråper ren balsamico «vecchio». 

 
7

Hold sausen og andebrystene varme mens nepene tilberedes.

 
8

Lag en lys karamell med sukkeret i en panne. 

 
9

Skrell nepene og behold litt av de grønne bladene. 

 
10

Tilsett stjerneanis i karamellen, og vend nepene ned i denne. La dem steke på svak varme inntil nepene tar lett gyllen farge og er møre. Det er viktig at det brukes svak varme og tålmodighet.

 
11

Anrett andebryst i skiver med karamelliserte neper rundt. 

 
12

Tilsett oliven i sausen og øs denne over anretningen. 

 
13

Dekorer med friske salvieblader.

 
Andebryst 384 0.0x0.0x1052.9999999999995x1584.0 q85
HENTET FRA BOKEN

Bagatelle -Hellstrøms siste måltid

Bagatelle forside 144 xxx q85
Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Eyvind Hellstrøm
Photo: Trygve Indrelid
ISBN 9788203238451