Via Carota

TypeItalian
PrisnivåNormal
n

Upretensiøst, varmt, trivelig og profesjonelt. Florentinsk sjel i matlagingen.

Jeg spør aldri taxisjåfører om restaurantanbefalinger. I hvert fall ikke de som kjører opp og ned på Manhattan. Derimot - dedikerte folk på gode restauranter kan gi gull. Slik ble servitøren Kayla på Blue Hill vår veiviser til Via Carota i Grove Street en blank og kald vinterdag.

Vi stepper inn der og skjønner med en gang at vi har kommet riktig. Upretensiøst, varmt, trivelig og profesjonelt. Florentinsk sjel i matlagingen. Alt det vi hadde håpet på etter runde på runde med burgere og french fries tidlig og sent. Vi får tortelli fylt med røkt ricotta, sprøstekt kanin med rosmarin aroma og råstekt Swizzerina som de kaller det. En New York strip steak hakket grovt med kniv og stekt noen sekunder på hver side. Den perfekte hangover-retten man kan tenke seg. Stedet er damene Rita Sodi og Jody Williams nyskapte darling. Hver for seg driver de italienske I Sodi og franske Buvette i samme gate. Felles for alle stedene er denne gjennomtenkte tiltalende usminkede kokekunsten. Skulle bodd i West Village, i gaten begunstiget med Rita og Jodys energi og skapervilje. Drømmen om Via Carota - Toscansk landskap hvor det var vakkert å vokse opp.