The Four Horsemen

TypeNew American
PrisnivåNormal
n

Horsemen er mer vinbar enn restaurant.

Vi beveger oss langsomt mot nr 295 i Grand Street i Willamsburg, Brooklyn, og nyter stillheten og roen som ligger over bydelen en døsig søndag formiddag. Vi nyter også forventningen i møte med et nytt sted. Denne friheten til å bevege seg ut av løvens hule og oppdage nyskapninger overalt. Vi kunne ha vært langt ute på forblåste Refshaleø i København eller i fredelige William Street i Sydney.

Vi gleder oss over all den entusiasmen som har spredd seg - en liten avstikker fra Manhattan til Brooklyn er mer enn en reise rundt i hamburger- og pastramiland. Djerv og lettfattelig kokekunst dyrkes nå på alle kontinent. Identifiserbar mat basert på genuint gode råvarer, økologiske prinsipper og naturlig dyrket landbruk.

Horsemen er mer vinbar enn restaurant, mer nordisk enn amerikansk og ikke minst mer naturvinfokus og mer vin entusiasme enn mange av de moderne stedene som popper opp med et regiment av vinkelnere og master sommeliers på Manhattan. Vinkartet - et kompendium på flere titalls sider, dekker det meste av naturvin fra Italia og Frankrike og byr på en utfordring for dem med old school innsikt og som forventer gamle bordeaux’er hvor enn de ferdes. Det er smart å lytte til ekspertisen og betryggende å kunne smake seg fram i dette mylderet av nye produsenter. Det er de som ikke lenger vil pøse på med kunstgjødsel i jordsmonnet og sprøytemidler på vinstokkene.

The Four Horsemen er skapt av James Murphy, musikk-entreprenøren bak LCD Sound System. Stedet har akustisk perfeksjonisme som i ett musikkstudio, men han tenker som folk flest når man skal ut på byen. Trivelig servering, forståelig og velsmakende mat, gode friske moderne viner med riktig temperatur i glasset. Som en konsert med gode ting på bordet. God stemning og når tiden er inne for å gå, ønsker man bare å komme tilbake så snart som mulig.