Her lages byen beste klassiske smørrebrød
Københavns jungel av nye restauranter er verdt en reise. I kjølvannet av ledestjernen Nomas suksess i verden har byen blitt Europas mest interessante kulinariske reisemål. De ellers så kjipe Michelin-inspektørene har drysset flere stjerner over denne avslappede byen enn noe annet sted nord for Paris.
Når kroppen er trett av å bli lenket til bords i de gastronomiske hus med ustoppelige menyer og naturvin på grensen til det uanstendige er det godt å få seg en snaps og kjølig fatøl hos Simon i Palægade. Det er godt å vite om dette stedet. Det er som en joker i ermet. Her lages byen beste klassiske smørrebrød og de kan by på byens beste vinliste for viderekommende. Det er den trivelige og travle lunsjen som minner meg på at dansker og nordmenn er forskjellige. Danskene spiser og drikker sivilisert. De kaller oss fjellaper. Kvelden er en annen scene og byr på klassisk dansk middag. Det kan innebære ”Gule Ærter og Svineskank” eller ”Beef Wellington” eller ”Skindstegt Sandart”. Menyene skifter i takt med årstidene og uansett hva som stilles på bordet smaker det av ekte dansk kokekunst. Ikke bare en joker i ermet - et ess også.