Okonomi

TypeAsian
PrisnivåNormal
n

En god grunn til å vandre rundt i Williamsburg - letingen etter japansk frokost. 

Langt vekk fra egg benedict, french toast, amerikansk maple syrup pannekaker og industriell eggerøre. Frokost hos Okonomi er en seriøs opplevelse av japansk matfilosofi. Etter lang tid med mange pop-up steder har paret Yuji Haraguchi og Tara Norvell etablert den permanente adressen for virtuos japansk kokekunst, uten olje og smør og den vestlige verdens overdrevne bruk av fett i matlagingen.

Den kokte risen, miso suppen med vårløk og fennikel, syltede grønnsaker, grillet fisk med sprøstekt skinn, onsen-egg med tynne flak av tørket bonito er en tradisjon slik japanere inntar dagens første måltid, en balansert og sunn diett som legger grunnlaget for en strålende og innholdsrik dag. Eller bare ren nytelse over tilværelsen  på en søndag morgen i Brooklyn.

Stedet er tre restauranter i ett og samme rom. Hver dag om morgenen serveres altså frokosten Ichiju Sansai, kanskje Mr.Haraguchis viktigste måltid, som glir over i lunsj fram til ettermiddag.

På kvelden er menyen bygget rundt Yuji Ramen, med fokus på kokt fisk og skalldyr i den smakfulle og næringsrike ramen-suppen.

Og helt eksepsjonelt, lørdager og søndager, til stor glede for de få som får plass serveres en  stor Ramen Omakase forestilling hvor kokkene bestemmer og bookinger kun tas online. Utover det er det ”walk in only", med andre ord, først til mølla….

Et besøk hos Mr.Haraguchi blir uansett en veldreidog lærerik opplevelse i japansk estetikk, tradisjon og fornyelse.