Katz Delicatessen

TypeAmerican
PrisnivåBillig
n

IN

PASTRAMI

HEAVEN

Mange har spist den jødiske spesialiteten pastrami. Men alle faller igjennom mot Katz Delikatessen. Brutalt store sandwicher med juicy og nydampet pastrami. 

Alle som tror de har smakt pastrami i form av tynne, tørre, salte skiver i en Gilde-liknende utførelse må revurdere sitt syn på denne spesialiteten. På Katz har de laget det siden 1888. Hver dag hentes det opp mengder svartrøkt salt oksekjøtt fra dampkjelene. I løpet av minutter skjæres stykkene i generøse porsjoner med en skive Rye på hver side. Sennep, cole slaw og french fries gjør det til dagens måltid. Og etterpå en New York cheese cake uten noe dilldall.

Logistikken er noe for seg selv. Det er naturligvis køer av turister og noen lokale som kommer selv om de synes det er blitt altfor dyrt. Ca $13 for en halvkilo kjøtt. Ikke glem den lille lappen som utleveres ved inngangen. Alt som fortæres føres på denne, og du slipper ikke ut uten lappen eller en fet bot. Du kan velge mellom bordservering langs veggen eller self service ”in the middle”. Harry og Sally satt i midten og du vil sikkert bestille ”the same as she had” .